Om Schibsted

VG ble startet av motstandsmenn i 1945, og er i dag landets største avis og folkets førstevalg som nyhetsdestinasjon.

VG eies av Schibsted, som også eier flere av Norges største mediehus. I tillegg står Schibsted-konsernet bak en rekke digitale forbrukertjenester på nett, inkludert kjente merkevarer som FINN, Prisjakt, Let’s Deal og Lendo. Schibsteds oppdrag er å «empower people in their daily lives», ved hjelp av teknologi og data, gjennom å skape innovative produkter og gode brukeropplevelser - og å bidra til å skape en bærekraftig fremtid. Schibsteds historie strekker seg så langt tilbake som i 1839, og konsernet har i dag over 5000 ansatte. I tillegg til VG eier Schibsted mediehus som Aftenposten, Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende.

Selskaper i Schibsted

FINN

Schibsted eier landets største markedsplass på nett, som ble etablert så langt tilbake som i 1996. Siden den gang har FINN.no utviklet seg til en komplett markedsportal hvor «alt kan selges og kjøpes», inkludert møbler, boliger, biler og mer til. FINN er fortsatt et stort satsingsområde for Schibsted, og utvikles årlig med nye tjenester og funksjoner.

Aftenposten

Schibsted er eier av Norges største papiravis, med et opplag på over 140 000 aviser (2017). Aftenposten er samtidig landets eldste avis, med en lang og innholdsrik historie. I dag utgis Aftenposten, som VG, i tabloidformat. I tillegg til sitt fokus på å dekke nyhetsbildet både innen- og utenriks, så fokuserer Aftenposten på reportasjer og anmeldelser av lokale tjenester, restauranter og bedrifter, da primært i Oslo-området.

Bergens Tidende

Schibsted eier også landets fjerde største papiravis – Bergens Tidende. Mediehuset er det største på Vestlandet, og leses daglig av nær tre fjerdedeler av innbyggerne i Bergen.

Stavanger Aftenblad

Stavanger Aftenblad, landets femte største avis målt i opplag (2017), eies av Schibsted. I den sørlige delen av Vestlandet er Stavanger Aftenblad (eller «Aftenbladet») det største mediehuset.

Selskaper i Schibsted Financial Services & Ventures

Schibsted investerer hvert eneste år i nye produkter og tjenester gjennom investeringsselskapet Schibsted Financial Services & Ventures. Formålet med selskapet er å investere i nyskapende tjenester som løser menneskelige behov.

Prisjakt

Schibsted eier Norges mest brukte tjeneste for prissammenligning av produkter. Prisjakt.no har siden oppstarten gjort det svært enkelt for nordmenn å spare penger på handel både over disk og på nett. I dag benyttes Prisjakt.no av flere titalls tusener brukere hver eneste dag, og finnes også som app for smarttelefoner og nettbrett.

KickBack

Schibsted eier Norges største fordelsprogram for netthandel - KickBack. Hos KickBack får hundretusenvis av nordmenn cashback når de handler i mer enn 300 forskjellige norske og internasjonale nettbutikker. Medlemskap i KickBack er helt gratis.

Let's Deal

Let’s Deal er en populær tjeneste og app som tilbyr særlig gode priser på kjente merkevarer og tjenester. Gjennom Let’s Deal får du ofte opp mot 50% rabatt på alt fra skjønnhetspleie til godteri og reiser. Let’s Deal-appen er lastet ned av flere hundre tusen brukere i Norge.

Lendo

Schibsted eier Lendo – en av landets aller mest populære sammenligningstjenester for forbrukslån. Lendo tar imot søknader fra privatpersoner på lån, og sender den videre til over 15 samarbeidende banker. Tjenesten er helt gratis å bruke og tar daglig imot flere hundre søknader fra nordmenn som ønsker å spare mest mulig penger ved opptak av lån.

Mittanbud

Schibsted er eier av Mittanbud, som er den største anbudstjenesten i det norske markedet. Gjennom Mittanbud kan privatpersoner legge inn oppdrag innen ulike bransjer, blant annet håndverkere, regnskapsførere, eiendomsmeglere og mer til. Bedrifter kan svare på oppdragene med sitt tilbud, og på den måten løser Mittanbud flere behov både for privatpersoner og bedrifter.

Møteplassen

Møteplassen.com, ett av Norges mest populære møtesteder for single nordmenn, eies av Schibsted. Møteplassen ble lansert i 2001 og har siden den gang sørget for at mer enn 120 000 norske kvinner og menn har funnet seg en partner.

Morgenlevering

Morgenlevering heier på morgenene og på at alle dager fortjener å starte med en god frokost. Derfor kommer de hjem til deg før du våkner med nybakte brød og bakervarer, ferskpresset juice og mye annet godt.

Siste investeringer fra Schibsted

Funding Partner

Schibsted har investert i Funding Partner. FundingPartner formidler lån fra investorer til et bredt spekter av selskaper, på tvers av sektorer og med ulik risikoprofil.

Tibber