VGs debattregler

Velkommen til VGs kommentarfelt!

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og VGs journalister og moderatorer overvåker debatten mellom klokken 07.00 og 00.00 på hverdager, og mellom klokken 08.00 og 00.00 i helgene. På natten er det stengt for kommentering.

Tenk deg om når du kommenterer, og husk at mange leser det du skriver.

Vi tillater ikke:

Dersom du ser brudd på noen av disse reglene oppfordrer vi til å bruke rapporterings-knappen under den aktuelle kommentaren.

Forhåndsmoderering

VG forhåndsmodererer som utgangspunkt ikke brukernes kommentarer. Du har et personlig ansvar for innholdet du publiserer, enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget, lukkede nettverk f.eks. på VGs Facebook-sider.

Kommentarer blir publisert umiddelbart, med mindre de sendes til forhåndsmoderering. Da vil kommentaren først bli synlig etter den har blitt godkjent av en moderator.

Grunner til at kommentaren blir sendt til forhåndsmoderering kan være at:

Forhåndsmoderering er aktivert for alle kommentarer i den aktuelle artikkelen.

Kommentaren inneholder en lenke til en ekstern nettside.

Kommentaren inneholder et eller flere ord i VGs automatiske ordfilter. Eksempler kan være banneord, sjikane ol.

En ny brukers første kommentar forhåndsmodereres, blant annet for å verifisere at det er snakk om en genuin bruker.

Fullt navn

Vi krever at alle bruker sitt fulle navn når de kommenterer. Gå til profilsiden din for å endre ditt brukernavn under VGs artikler. Hjelp til dette finner du her.

Ettermoderering - sletting og utestengelse

Dersom du bryter våre debattregler, kan VG slette kommentaren din og/eller utestenge deg fra å kommentere på VGs nettsider og på VGs Facebook-sider.

Dersom VG sletter kommentaren din i kommentarfeltet under våre artikler, vil den ikke lenger være synlig.

Dersom VG sletter kommentaren din på Facebook-sidene våre, vil den kun være synlig for din lukkede krets med registrerte venner på Facebook. Vær oppmerksom på at VG i utgangspunktet ikke modererer slike kommentarer ytterligere.

Dersom du er utestengt, og vil ha et svar på hvorfor, kan du kontakte VG på kommentarfelt@vg.no. Dersom henvendelsen gjelder VGD kan du kontakte diskusjon@vg.no.