Hovedinnhold

- Dødstallene tredoblet ved fødeavdeling på Kongsberg

Det har vært høyere dødelighet blant nyfødte på grunn av surstoffmangel på sykehuset på Kongsberg enn på de andre sykehusene i helseforetaket Vestre Viken.

Denne saken handler om:

DRAMATISK: Administrerende direktør i Vestre Viken HF Erik Omland og viseadministre direktør Ole Tjomsland. Foto: Trond Solberg
DRAMATISK: Administrerende direktør i Vestre Viken HF Erik Omland og viseadministre direktør Ole Tjomsland. Foto: Trond Solberg

Viseadministrerende direktør Ole Tjomsland i helseforetaket presenterte tallene på styremøtet i Drammen mandag kveld.

I perioden 1997 til 2007 døde 3,5 ganger så mange nyfødte av surstoffmangel på Kongsberg som på de andre sykehusene i foretaket.

- Dette er jo historiske tall, men det er klart det er alvorlig, sier Tjomsland ifølge Laagendalsposten.

Fødeavdelingen på Kongsberg ble stengt 29. januar. Fylkeslegen i Buskerud grep inn etter at et ufødt barn døde i sin mors liv i helgen 23.-24. januar. Fylkeslegen ga helseforetaket en frist til å iverksette flere pålegg, og sykehusets løsning ble å stenge avdelingen.

Fødeavdelingen på Kongsberg mottar årlig rundt 500 fødende kvinner.

Styret i helseforetaket Vestre Viken fattet mandag kveld vedtak om å be administrerende direktør om å utarbeide en konkret handlingsplan om hvilke tiltak som må gjennomføres for at fødeavdelingen kan åpnes så raskt som mulig.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse