Hovedinnhold

Småttinger spiser mye mindre sukker enn før

MINDRE SUKKER: Det er en positiv utvikling i norske småbarns sukkerinntak. Foto: Magnar Kirknes/VG
MINDRE SUKKER: Det er en positiv utvikling i norske småbarns sukkerinntak. Foto: Magnar Kirknes/VG
(VG Nett) En ny undersøkelse av norske småbarns matvaner viser at sukkerinntaket har gått kraftig ned de siste ti årene.

Denne saken handler om:

Mens norske toåringer i 1999 drakk nesten 2 dl med søt drikke daglig, er dette tallet helt nede på 0,6 dl, ifølge undersøkelsen Småbarnskost, publisert på Helsedirektoratets nettsider.

Det betyr at det har vært en aldri så liten sukkerrevolusjon i kostholdet til norske barn:

Nå er nemlig 84 prosent av norske toåringer innenfor det helsemyndighetene anbefaler av daglig sukkerinntak. I 1999 var under halvparten, 45 prosent, i denne gruppen.

- Når nå så å si alle toåringer går i barnehage, er dette en kjempeviktig arena for oss for å utjevne sosiale forskjeller i kostholdet. Derfor har vi da også de senere årene gjort en innsats for å stimulere til bedre kostvaner i barnehagene, sier helseminister Bjarne Håkon Hanssen i en pressemelding.

Samtidig som sukkerinntaket er redusert har inntaket av frukt og grønt gått opp.

- Det er bra at så å si alle barn spiser frukt og grønnsaker og det er positivt at forbruket øker, sier avdelingsdirektør Arnhild Haga Rimestad i Helsedirektoratet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse