Hovedinnhold

Frykter helsehjelpen du får blir avhengig av postnummeret

KRITISK: Fremskrittspartiets Harald Nesvik er skeptisk til reformen som legges frem i dag. Foto: André Pedersen/VG
KRITISK: Fremskrittspartiets Harald Nesvik er skeptisk til reformen som legges frem i dag. Foto: André Pedersen/VG
(VG Nett) Fremskrittspartiet frykter at den nye helsereformen som legges frem i dag vil gjøre at de som bor på forskjellige sider av landet får forskjellig helsetilbud.

Denne saken handler om:

- Det jeg frykter mest med de signalene som er kommet på samhandlingsreformen er at vi får økte kommunale forskjeller, og at det er bostedsadressen som skal være avgjørende for hvilken hjelp du får, sier leder for helsekomiteen på Stortinget, Harald Nesvik, til VG Nett.

Les også: Vil sette av 240 millioner til forebygging

Den nye samhandlingsreformen betyr at mye av helsekronene skal gå via kommunene.

Blogg: Les og kommenter helseministerens politikk her

- Dette kan føre til en rasjonering av helsetjenester, ved at de kommunene som er dårligst økonomisk stilt får store problemer med å betale for sine innbyggere. Vi må samle finansieringen ett sted, hos staten, sier Nesvik.

Les også: En million kan måtte bytte fastlege

Positiv til å styrke det forebyggende arbeidet

Etter det VG Nett erfarer vil regjeringen på en pressekonferanse i dag kunngjøre at de ønsker at 240 millioner kroner settes av i neste års statsbudsjett til forebygging av sykdom i kommunene.

- Jeg vil se innretningen på dette før jeg konkluderer. Jeg er svært positiv til at det forebyggende arbeidet i kommunene styrkes, men dette må gjøres med øremerkede og målrettede midler. Eksempler på dette er øremerkede midler til å følge opp diabetesplanen, sikre varmtvannsbasseng, støtte tiltak for rusforebygging og så videre, sier Nesvik.

Regjeringen har også fått mye kritikk for at de lanserer reformen i dag, den samme dagen Stortinget løses opp før ferien.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse