Hovedinnhold

Tilbyr poliovaksine til alle i to Oslo-barnehager

Bydel Gamle Oslo tilbyr alle barn og voksne i to barnehager fullvaksinering mot poliosmitte etter at et barn i bydelen i forrige uke fikk påvist poliosmitte.

Denne saken handler om:

Barnet går i en barnehage som ligger nær en annen barnehage, og det er årsaken til at bydelen mandag varslet at alle barn og voksne i de to barnehagene får tilbud om vaksine.

- Denne barnehagen ligger i nærheten av barnehagen til det smittede barnet, og ungene her leker ofte sammen, sier bydelsoverlege Trude Arnesen til NRK.

Barna kan få fullvaksinering, mens de voksne som ikke vil ha full vaksine, kan få en «booster» dersom de ble vaksinert mot polio for mer enn 10-15 år siden.

Arnesen sier man er veldig liberale med å gi vaksiner, og hun mener alle barn burde ha vært fullvaksinert.

Ifølge Folkehelsa er poliovaksinedekningen i Oslo 93 prosent.

Barnet som er smittet av polio, har hele tiden vært frisk og har ikke hatt symptomer på poliomyelitt, som er sykdommen forårsaket av viruset. Viruset ble påvist hos barnet da det ble innlagt på sykehus i forbindelse med en undersøkelse for luftveisinfeksjon.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse