Hovedinnhold

- Lettbrus kan føre til diabetes

Drikking av lettbrus på daglig basis kan føre til diabetes, viser en fersk undersøkelse. Middelaldrende og eldre er mest utsatt.

Denne saken handler om:

I en amerikansk undersøkelse der mer enn 5.000 voksne amerikanere deltok framgår det at de som drakk lettbrus daglig hadde 67 prosent større sjanse for å utvikle type 2-diabetes i løpet av få år.

De som drakk lettbrus fikk også lettere høyt blodsukker og la også på seg rundt midjen, opplyser forskerne bak undersøkelsen, som ble offentliggjort i tidsskriftet Diabetes Care. Resultatene i studien underbygger tidligere undersøkelser der lignende følger av lettbrusinntak er påvist.

Les også:Sjokkrapport avslører sukkerbløff

Det er imidlertid uklart om det er lettbrus i seg selv som er årsaken, ettersom mange av dem som drikker lettbrus kan være overvektige fra før, og allerede ha en usunn livsstil.

Forskerne påpeker at de kunstige søtningsstoffene i lettbrus også kan føre til en ekstra appetitt for andre søtsaker.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse