Hovedinnhold

Barneombudet mener Norge bryter barnelov

MELDER NORGE TIL FN: Barneombudet mener Norge har ujevnt tilbud til barn og unge. Foto: Scanpix
MELDER NORGE TIL FN: Barneombudet mener Norge har ujevnt tilbud til barn og unge. Foto: Scanpix
Barneombudet mener flere norske kommuner svikter i omsorgen for unge med psykiske problemer, og melder forholdet til FN.

Denne saken handler om:

Barneombudet mener Norge bryter artikkel 24 i Barnekonvensjonen fordi tilbudet varierer fra ingen ting til et godt psykisk helsetilbud for barn og unge.

- Det skal ikke være slik at tilbudet varierer ut fra bosted. Alle barn har krav på et like godt tilbud, sier seniorrådgiver Tone Viljugrein i Barneombudet til Vårt Land.

Noen å snakke med? Prøv sidetmedord.no

Som eksempel på dårlig tilbud forteller hun at ombudet ofte hører om skoler som ikke har helsesøster.

- Mange barn og unge har behov for å snakke med en voksen person, selv om de ikke sliter med et stort psykisk problem. Men når de ikke får den hjelpen de trenger på et tidlig stadium, utvikler problemene seg. Noen ganger ender de opp hos spesialisthelsetjenesten som voksne, noe som burde vært unngått, sier hun.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse