Hovedinnhold

Junk food gir deg Alzheimers

JUNKFOOD GJØR DEG GLEMSOM: Et bilde fra en MacDonalds restaurant i Los Angeles. Foto: Reuters
JUNKFOOD GJØR DEG GLEMSOM: Et bilde fra en MacDonalds restaurant i Los Angeles. Foto: Reuters
(VG Nett) Forskerne advarer. Hold deg unna fet mat, ellers kan du få en glemsom alderdom.

- I ni måneder har de svenske forskerne proppet laboratoriemus fulle med junkfoood. Nå viser de klare symptomer på Alzheimers, sier forskerne, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Funnene, som kommer fra en rekke pupliserte artikler ved det svenske Karolinska Institutet, viser hvordan en diett stappfull av fett, sukker og kolestrol fører til økt risiko for utvikling av den vanligste formen for demens.

Hvordan holder du deg i form?Diskuter helse på VG Nett!

- Når vi undersøkte disse musene fant vi en kjemisk endring som minne rom den vi finner i hjernen til en pasient med Alzheimers, sier Susanne Akterin fra Alzheimer-senteret på instituttett.

Forskerne tror at resultatene er overførbare til mennesker. Dermed bør du kanskje ligge unna hamburgere og pommes frites, hvis du vil beholde hukommelsen i alderdommen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse