Hovedinnhold

Vil undersøke om barn har fått kvikksølvskader

FRYKTER BIVIRKNINGER: Regjeringen skal nmå undersøke om barna til tannhelsesekretærer har vært skadelidende av kvikksølv som finnes i amalgam (lille bildet). Foto: Espen Braata/VG/Scanpix
FRYKTER BIVIRKNINGER: Regjeringen skal nmå undersøke om barna til tannhelsesekretærer har vært skadelidende av kvikksølv som finnes i amalgam (lille bildet). Foto: Espen Braata/VG/Scanpix
Regjeringen skal sette i gang et forskningsprosjekt for å finne ut om barn av tannhelsesekretærer er blitt skadd av kvikksølv.

Denne saken handler om:

Ifølge en studie ved St. Olavs hospital i fjor kan kvinnelige tannleger og tannhelsesekretærer ha født flere barn med misdannelser enn kontrollgruppen, men forskerne kunne ikke trekke klare konklusjoner.

Les også: Tannlegeforeningen raser mot nytt amalgamforbud

Regjeringen vil derfor ha mer forskning for å komme til bunns i saken, skriver Aftenposten.

- Vi vil lyse ut et forskningsprosjekt fra Arbeids- og inkluderingsdepartementet i løpet av noen dager, sier statssekretær Jan-Erik Støstad.

Forbereder erstatningssaker

Han opplyser at departementet også vil vurdere ytterligere forskning gjennom Forskningsrådet.

Tannhelsesekretærenes Forbund er svært fornøyd med at det blir forsket mer.

- Til nå er det bare gjennomført en liten studie, og selv i den lille studien påviste man helseskader. Derfor er det bra at forskere skal finne ut om barna er blitt skadd, sier forbundets leder Gerd Bang-Johansen.

Fagforbundet forbereder nå 200 erstatningssaker.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse