Hovedinnhold

Kvinner slår oftere enn menn

(VG Nett) Kvinner slår, sparker og fiker til sine partnere oftere enn menn. De er også verre til å kjefte og skjelle ut sine menn.
Det viser en ny undersøkelse fra NTNU i Trondheim.

Det er første gang i Norge at det kartlegges hvordan kvinner og menn håndterer konflikter og bruker vold i parforholdet, skriver Bergens Tidende.

Og ofte er det menn som er ofrene: Resultatene av en blant 158 kvinnelige studenter viser at hele 24 prosent av kvinnene hadde gått til fysisk angrep på sin partner i løpet av det siste året.

20 prosent sa at de er blitt utsatt for angrep fra partneren sin.

Hovedfagsstudent Wibeche Ingebrigtsen synes resultatene er ubehagelige og overraskende.

- At menn slår kvinner, er kjent som et stort samfunnsproblem. Nå må vi gå videre og se at også mannen kan være et offer. Når det gjelder kvinners vold, er det store mørketall. Kvinner slår ofte ikke så hardt, og det setter ikke så store spor. Men når det skjer, er det likevel grusomt for dem som er involvert, ikke minst barna, sier Ingebrigtsen til Bergens Tidende.

Bare på ett punkt brukte mennene mer makt enn kvinnene. Seks prosent av dem forlanger, truer eller bruker tvang for å få sex, ifølge jentene.

Bare en og en halv prosent av jentene krever eller bruker trusler for å få sex.

Nesten 40 prosent av kvinnene sa at de jevnlig reagerer med en eller annen form for fiendtlig opptreden.

Furting var vanligst, og som en god nummer to kom brøling og kjefting. Jentene ledet også an når det gjelder å kalle partneren stygg eller dum, og det var de som oftest styrter ut i raseri.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse