Hovedinnhold

Verdens helseorganisasjon (WHO) oppsummerer 2007:

- Stor global innsats

OPPSUMMERER: WHO ser tilbake på året som gikk, og mener at det ble gjort en stor global innsats i 2007. Foto: Stockxpert
OPPSUMMERER: WHO ser tilbake på året som gikk, og mener at det ble gjort en stor global innsats i 2007. Foto: Stockxpert
(VG Nett) En felles global innsats for bedre helse har satt sine spor, ifølge WHO.

Denne saken handler om:


Den overhengende faren for utbruddet av en influensa-pandemi og nye utbrudd av Ebola, Marburg og andre fryktede sykdommer har vært med på å sette sitt preg på året som gikk.

Det samme har store naturkatastrofer og fortsatt høy mødredødelighet i utviklingsland, melder WHO.

Massive tiltak

På den positive siden har en felles innsats fra det offentlige helsevesen og enkeltpersoner satt merkbare spor globalt. Blant annet ble massive tiltak iverksatt for å stoppe spredningen av Gul feber i Afrika.

WHOs International Health Regulations har nedlagt et stort arbeid for å gi verden klare retningslinjer for hvordan å unngå smitte på tvers av landegrensene.

Fremskritt

Nedgangen av antall dødsfall som følge av meslinger i Afrika og stadige fremskritt i kampen mot Aids har også vært med på å prege nyhetsbildet i 2007.

I denne fotokavalkaden presenterer WHO et utdrag av de viktigste hendelsene fra i fjor.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse