Hovedinnhold

Stadig flere klager over kvaliteten ved sykehusene

Pasientombudet får stadig flere klager over forholdene ved sykehusene. Blant pasientene er det en økende etterspørsel etter kvalitet på helsetjenesten.

Denne saken handler om:

I løpet av de fire siste årene er det kommet 23 prosent flere henvendelser til pasientombudene i fylkene.

En stor del av klagene dreier seg om hvilke rettigheter pasienten har og i hvilken grad sykehusene oppfyller pasientrettighetsloven som har vært virksom i snart seks år.

- Det som bekymrer oss mest er de pasientene som hører inn under psykiatrien og innen rusfeltet. Der opplever vi i stor grad at mange ikke får sine pasientrettigheter oppfylt. I tillegg til statistikkene er det store mørketall i disse kategoriene, sier Petter Holm, leder for pasientombudskollegiet til NTB.

I årsmeldingen til pasientombudet går det fram at det fra sykehusenes side er en lang rekke mangler i behandling og oppfølging innen rusfeltet.

Rusmisbrukere får ikke den tverrfaglige, spesialiserte behandlingen de har krav på.

- Det er ikke enkelt for en psykiatrisk pasient eller en rusmisbruker å hevde sine rettigheter overfor sykehusene, sier Holm som legger til at det spesielt innen psykiatrien er vanskelig å få helsehjelp.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse