Hovedinnhold

Botox vil bli kvitt steinansikt-stempel

POPULÆRT: Botox-behandliger er populære i USA. Her får en pasient injisert stoffet ved en klinikk i New York. Foto: THOMAS NILSSON
POPULÆRT: Botox-behandliger er populære i USA. Her får en pasient injisert stoffet ved en klinikk i New York. Foto: THOMAS NILSSON
(VG Nett) Produsenten av rynkemiddelet vil ha oppmerksomheten vekk fra bivirkningene, og varsler ny reklamekampanje.

Denne saken handler om:

Botox-salget går unna som aldri før. Bare i 2005 lot over 3,3 millioner amerikanere seg overbevise av løftene om et rynkefritt ansikt. Likevel mener Allergen at det er på tide med en «ansiktsløftning» hva angår markedsføringen av produktet.

Grunnen er denne: Legemiddelet inneholder et svært giftig stoff som i små doser kan brukes til å fjerne rynker. Behandlingen er svært vanlig i Hollywood, men tilbys også ved flere klinikker i Norge. Behandlingen er imidlertid ikke uten bivirkninger. Når Botox sprøytes inn i huden, lammes musklene i ansiktet, noe som gjør det vanskelig å rynke pannen, heve øyenbryn og lignende.

Får steinansikt

Effekten er forholdsvis kortvarig, men likevel såpass kjent at produktet har rykte på seg for å forårsake steinansikt. Fleiping om uttrykksløse Botox-pasienter er blitt vanlig. Blant annet har skuespilleren Anjelica Huston vitset om en episode hvor ektemannen fortalte henne en grusom nyhet, og hun satt tilsynelatende uberørt og hørte på.

Les også:Hektet på «ungdomsskuddet»

I den nye kampanjen, som går under slagordet «Freedom of expression», skal Allergen forsøke å overbevise allmennheten om at Botox-pasienter slett ikke blir uttrykksløse.

- Vi vil få frem at Botox kan hjelpe kvinner til et bedre utseende, at det ikke vil føre til steinansikt, men i stedet gi dem full uttrykksfrihet, sier Allergens talskvinne Caroline Van Hove til nyhetsbyrået Reuters.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse