Hovedinnhold

- Overvektige undervurderer sukkerinntaket

(VG Nett) Overvektige undervurderer hvor mye sukker de får i seg i forhold til normalvektige mennesker, viser ny forskning.

Denne saken handler om:

Britiske forskere har utviklet en test som relativt nøyaktig kan slå fast hvor mye sukker et menneske får i seg igjennom kosten, skriver BBC.

Ved å la folk rapportere selv hvor stort sukkerinntak de hadde og sammenligne det med resultatet av testen viste det seg at overvektige mennesker i større grad tror de får i seg mindre sukker enn det de faktisk gjør.

BLOGG: Til kamp mot fete nordmenn!

Pasienter med fedme og sykelig overvekt som skal opereres er det svært viktig at operasjonen skjer sammen med en endring i livsstil og kostholdsvaner. Hvis det stemmer at overvektige sitter med et feilaktig bilde av sitt eget kosthold, vil derfor operasjonen ikke bli så effektiv som den kunne blitt.

- Brukt på riktig måte kan denne testen bli et svært viktig i kampen for å hjelpe overvektige bekjempe overvekten. Denne testen kan lære pasientene og gi dem et riktigere bilde av sin egen situasjon, sier lege Colin Waine fra det britiske forum for overvektige.

Flere nye studier rundt fedme og sykelig overvekt foreslår at sukkerinntaket likevel ikke har hatt betydning så stor betydning for at overvektige legger på seg enda mer. Disse forskningsrapportene har imidlertid utelukkende basert sine data på at de overvektige selv rapportert om sitt kosthold.

Den nye testen som består av en urinprøve og en blodprøve kan fastslå at flere overvektige og fedme-pasienter får i seg mye mer sukker og mindre c-vitaminer enn normalvektige.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse