Hovedinnhold

Kraftig økning for angrepillen

MER SEX? Salget av angrepiller når nye høyder. Foto: Scanpix
MER SEX? Salget av angrepiller når nye høyder. Foto: Scanpix
Salget av angrepiller har økt med 60 prosent de siste fire årene.

Denne saken handler om:

Det siste året har salget økt med 10 prosent. Sammenlignet med 2003 er økningen på 60 prosent, viser tall fra Apotekerforeningen.

Farmasøyt Agne Gombos i Apotekerforeningen sier til Dagsavisen at salget av nødprevensjon over disk når en topp om sommeren.

Fungerende avdelingsdirektør Arild Johan Myrberg i Sosial- og helsedirektoratet sier at det er positivt at flere har fått kunnskap om at angrepiller finnes reseptfritt på apotekene, men legger til at unge jenter bør forsøke å finne fram til et mer langsiktig prevensjonsmiddel.

Bivirkninger

Angrepillen kan nemlig gi bivirkninger som kvalme og småblødninger, den beskytter ikke mot sykdommer og den er relativt kostbar med en pris på rundt 150 kroner.

- Men i en nødsituasjon er det bra at man vet hvor man får tak i det og kan bruke det for å unngå uønsket graviditet, legger han til.

I første halvår i 2007 ble det solgt 71.000 angrepiller for totalt 11,5 millioner kroner.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse