Hovedinnhold

Lungeundersøkelse avdekket ikke kreft

En 59 år gammel kvinne som deltok i et lungeprosjekt som skulle avdekke kols og astma, døde av lungekreft to måneder etter at hun fikk beskjed om at lungene hennes var friske.

Denne saken handler om:

Kvinnen deltok i et lungeprosjekt i regi av Helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag (HUNT), og fikk beskjed om at hun hadde normal lungefunksjon, melder NRK.

Datteren, Gunn Leirvik, sier til NRK at moren hadde nedsatt allmenntilstand, vekttap og heshet, men tok pusteplagene med ro etter undersøkelsen.

- HUNT er ikke en komplett helsesjekk. Vi ser nå at informasjonen vi har gitt kan misforstås. Vi tar ikke røntgenbilder som kan avdekke kreft, sier leder for lungeprosjektet til HUNT, Arnulf Langhammer.

- Vi er veldig opprørt. Går det virkelig an å ta så feil? Jeg skjønner at HUNT ikke kan klandres for at mamma døde, men hadde de hatt informasjonsbiten klar, hadde hun nok oppsøkt lege, sier Gunn Leirvik.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse