Hovedinnhold

- Dårlig kosthold gir lungeproblemer

VITAMINER: UNgdom som ikke får i seg vitaminier og andre næringstoffer gjennom kostholdet har større sannsynlighet for å få lungesykdommer. Foto: AFP
VITAMINER: UNgdom som ikke får i seg vitaminier og andre næringstoffer gjennom kostholdet har større sannsynlighet for å få lungesykdommer. Foto: AFP
(VG Nett) Ungdommer som ikke får i seg vanlige næringsstoffer man blant annet finner i frukt og fisk, utvikler lettere astma, pusteproblemer og hoste.

Denne saken handler om:

Amerikanske forskere fra Harvard School of Public Health har testet over 2.000 tenåringer i 17-18 alderen og konkluderer med at de som har får i seg lite C-vitamin ikke utvikler lungene normalt. De får lettere hoste og pusteproblemer. De av tenåringene som fikk i seg lite E-vitamin og omega-3 fettsyrer utviklet lettere astma, skriver Reuters.

Forskerne anbefaler nå en del av ungdommene å ta vitamintilskudd i tillegg til å spise fullverdige måltider.

- Jeg synes det er her helt greit og ta kosttilskudd, men jeg tror det er fordeler ved å få disse vitaminene inn med naturlige matvarer som vi ennå ikke forstår den fulle verdien av, sier Jane Burns som inngikk i forskerteamet fra Harvard.

11 prosent av tenåringene tok kosttilskudd på daglig basis. Disse viste klarere tegn på sunne lunger enn de andre som deltok i testen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse