Hovedinnhold

Skal stoppe voldtekter med penisfelle

SNOPP-STOPPER: Sør-Afrikas 50 000 voldtekter årlig har fått oppfinner Sonette Ehlers til å utvikle et effektivt hinder mot seksuelle overgrep. Foto: REUTERS
SNOPP-STOPPER: Sør-Afrikas 50 000 voldtekter årlig har fått oppfinner Sonette Ehlers til å utvikle et effektivt hinder mot seksuelle overgrep. Foto: REUTERS
En nyutviklet penis-felle vil påføre voldtektsmannen så mye smerte at et voldtektsforsøk umiddelbart vil bli avbrutt.

Denne saken handler om:

Det lover oppfinneren av spesialkondomet, sørafrikanske Sonette Ehlers (57).

Oppfinneren skal ha blitt inspirert til å forske seg frem til et nytt produkt etter at hun møtte et voldtektsoffer for 20 år siden.

Den voldtatte kvinnen uttrykte den gang at hun ønsket at «hun hadde hatt tenner der det behøvdes».

Piggete kondom

Oppfinner Ehlers har utviklet et slags kondom som bæres i kvinnens vagina, og som ved hjelp av små pigger vil feste seg på mannens kjønnsorgan.

- Jeg kan garantere at mannen vil bli opptatt med andre ting enn å fullbyrde voldtekten. Jeg kan love at han kommer til å få det veldig vondt. Han kommer til å bli sendt direkte til sykehus, sier Sonette Ehlers til den svenske avisen Aftonbladet.

Hennes nye produkt, som har fått navnet Rapex, er laget av latex.

Den skal forme seg som et lite rør. Ut fra røret kommer det mikroskopiske små pigger, som fester seg i penis.

Når mannen forsøker å fjerne anordningen, biter bare spesialkondomet seg lenger inn i huden på kjønnsorganet.

Må opereres

Bare en operasjon kan fjerne Rapex-produktet, og tanken til oppfinneren er at dette skal gi sykehuspersonalet tid til å ringe politiet. Oppfinner Sonette Ehlers uttaler at flere kvinner har prøvd produktet, og at det skal være bekvemt å bære.

Rapex-kondomet skal også være testet på en penis, riktignok av plast.

Ennå har ingen levende mann latt seg bruke som forsøkskanin på det nye våpenet mot voldtekter, som etter planen skal komme på markedet neste år.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse