Hovedinnhold

Sykehusansatt snoket i venner og naboers journaler

HER SNOKET HUN: 26 bekjente av den kvinnelige sykehusansatte fikk personvernet sitt krenket da hun snoket i journalene deres. Foto: Tor Erik Schrøder/Scanpix
HER SNOKET HUN: 26 bekjente av den kvinnelige sykehusansatte fikk personvernet sitt krenket da hun snoket i journalene deres. Foto: Tor Erik Schrøder/Scanpix
En kvinnelig ansatt ved Sørlandet sykehus i har innrømmet at hun over 400 ganger kikket i journalene til 26 kolleger, venner og naboer.

Denne saken handler om:

Den kvinnelige ansatte har selv sagt opp stillingen sin ved sykehuset i Kristiansand, og sykehuset har ikke politianmeldt saken, melder NRK.

- En av de mest omfattende

Snokingen skjedde over en periode på tre år og er ifølge fylkeslege Kristian Hagestad en av de mest omfattende i sitt slag.

- Denne saken er spesiell fordi det gjelder så mange journaler. Det vedkommende har opplyst, er at hun har omsorg for sine venner, kolleger og familie og dermed gjerne ville vite noe om helsemessige ting som gjør at de trenger ekstra omsorg, sier fylkeslegen.

Helsetilsynet koblet inn

Han har bedt Statens helsetilsyn om å vurdere å se nærmere på hvordan snokingen kan ha pågått så lenge uten at sykehuset oppdaget det.

Sykehuset skal skjerpe rutinene for hvem som får lese pasientjournaler, opplyser organisasjonsdirektør Nina Føreland.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse