Hovedinnhold

USA vil skape supersoldater

(VG Nett) Ved hjelp av nanoteknologi forsøker nå USA å utvikle usynlige supersoldater.
Teknologiskolen Massachussets Institute of Technology, MIT, jobber med å gjøre amerikanske soldater usynlige og i stand til å hoppe både lengre og høyere enn man skulle tro var mulig.

Nei, det er ikke hentet fra manuset til Predator-filmene, det er høyst reelt ifølge Aftonbladet, som siterer MIT og magasinet Chemical & Engineering News.

- Forestill deg den psykologiske effekten på fienden om de møter horder av bortimot usynlige soldater, som dessuten har tilsynelatende umulige fysiske egenskaper, sier Edwin Thomas, sjef for forskningsavdelingene hos MIT.

Forskerne ved MIT og våpenindustrien samarbeider om å lage en høyteknologisk rustning basert på nanoteknologi, som ifølge Aftonbladet blant annet vil ha følgende innebygd:

- Radar som oppdager trusler, og automatiske forsvars- og angrepsmekanismer som uskadeliggjør dem.

- Tilsynelatende umenneskelige egenskaper, for eksempel gjennom sko som lagrer energi og gjør det mulig å hoppe lengre og høyere enn det som egentlig er fysisk mulig for et menneske.

- Sensorer som leser omgivelsene og tilpasser rustningen etter det, som en kameleon. I praksis vil det gjøre soldaten tilsynelatende usynlig.

Ifølge Aftonbladet har MIT planer om å utvikle materialene i drakten innen fem år.

Nanoteknologi er kompliserte saker - kort fortalt består teknologien av bitte-små mini-roboter som jobber sammen. Les mer om nanoteknologi i linke-boksen til høyre i denne artikkelen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi