Hovedinnhold

Kundene raser mot RiksTV

ENKELTKANALER? "NTV plikter å gi forbrukerne tilbud om å abonnere på enkeltkanaler" står det i RiksTVs konsesjon. Enkeltkanalene du får abonnere på er i dag gratis-kanalen TV2. Foto: Skjermbilde
ENKELTKANALER? "NTV plikter å gi forbrukerne tilbud om å abonnere på enkeltkanaler" står det i RiksTVs konsesjon. Enkeltkanalene du får abonnere på er i dag gratis-kanalen TV2. Foto: Skjermbilde
(VG Nett) Kundene er rasende på RiksTV fordi man ikke kan abonnere på enkeltkanaler på tross av at det står i konsesjonen.

Denne saken handler om:

I RiksTVs konsesjon står det "NTV plikter å gi forbrukerne tilbud om å abonnere på enkeltkanaler". Likevel er gratiskanalen TV2 den eneste enkeltkanalen du kan velge hvis du går til anskaffelse av RiksTV. Skal du abonnere på andre kanaler må du velge hele Rikspakken som består av 18 kanaler.

Les også: - RiksTV bryter konsesjonen.

VG Nett har fått en rekke henvendelser fra kunder som føler seg lurt. Enkelte har også skrevet brev til forbrukermyndighetene og RiksTV med klare krav om å få abonnere på enkeltkanaler.

Mer en 70 personer har skrevet kommentarer på VG Netts sak der de kritiserer RiksTV. Mange kunder har også kontaktet VG Nett via e-post og telefon.

Les også: - Forbrukerne får et dårligere tilbud.

En av leserne mener at RiksTV bryter konsesjonen og krever, i et brev sendt til forbrukermyndighetene, sanksjoner mot RiksTV inntil selskapet oppfyller kravene:

Jeg mener det faller på sin egen urimelighet å tillate brudd på konsesjonsvilkårene som er meget klart formulert.
Sitat punkt 3.6.1 i konsesjonsvilkårene: "...NTV plikter å gi forbrukerne tilbud om å abonnere på enkeltkanaler..." - sitat slutt.
Her står det veldig klart at NTV har forpliktet seg til å gi sine kunder muligheten til å velge ut enkeltkanaler. Dagens praksis gjør at man enten må velge om å kun motta NRK sine radio- og tvkanaler (som de er forpliktet til i punkt 3.5) og TV2 (hvis man anskaffer adgangskort) gratis, eller å eventuelt abonnere på programpakker som inneholder en masse kanaler til en dyr penge hvorav store deler av befolkningen kun ønsker en brøkdel av. Den eneste enkeltkanalen man har mulighet til å abonnere på er TV2 Sport, men dette forutsetter selvfølgelig at man i tillegg abonnerer på Rikspakken...

Hvis konsesjonsvilkårene skal oppfylles må NRK sine kanaler være fritt tilgjengelige slik de er idag, samt at man i tillegg kan velge ut de kanaler man selv ønsker og betale for kun dem. Dette må gjelde alle kanaler de har å tilby. Evnt kan de fortsette med programpakkene som de har i dag som et alternativ til å velge ut enkeltkanaler.

- Bestrider det ubestridelige

Etter at Medietilsynet har gått ut offentlig og uttalt at de synes det er helt greit at konsesjonsvilkårene brytes, virker det som at dette systemet styres med et skummelt mafiaprinsipp hvor man klør hverandre på ryggen. Spør du Ola eller Kari Normann om hvordan ham eller hun tolker punkt 3.6.1, vil 99,9% ganske så garantert mene at teksten er ubestridelig. Det kan derfor ikke aksepteres at et lite knippe mennesker i en statlig instans som er eid av forbrukerne og som skal beskytte våre rettigheter bestrider det ubestridelige. Hvis disse personer ikke klarer å forstå det innlysende får de det måtte angå vurdere sine stillinger.

Sitat punkt 6: "Ved overtredelser av forpliktelser nedfelt i kapittel 3 vil NTV kunne bli ilagt sanksjoner etter det til enhver tid gjeldende sanksjonssynstem i kringkastingsloven." - sitat slutt.
Jeg som forbruker krever at betingelsene i konsesjonsvilkårene fylles snarest, og at de vil bli sanksjonert umiddelbart helt fram vilkårene blir oppfylt!

Mange av kundene som har tatt kontakt med VG Nett ønsker å abonnere på enkeltkanaler og føler seg lurt ettersom de i dag kun har muligheten til å abonnere på gratiskanalen TV2.

En leser skriver:

Jeg ønsker gjerne å abonnere på enkeltkanaler....og hva er dette tullet om at jeg ikke vet noe om kanalene? Snakk om lureri og konsesjonsbrudd!

Les flere kommentarer her.

RiksTV mener likevel at de har oppfylt konsesjonskravet og at antallet kunder viser at Rikspakken er et godt tilbud.

- Best for flest

- Vi kan konstantere at Rikspakken er blitt veldig populær og vi tror at vi har truffet veldig godt når det gjelder å sette sammen en kanalpakke for nordmenn flest, sier kommunikasjonsdirektør i RiksTV, Svein Ove Søreide.

- Hvis dette hadde vært et dårlig produkt hadde vi ikke hatt så mange kunder som vi har i dag, sier Søreide til VG Nett.

- Vi lytter hele tiden til hva markedet ønsker, og vi kommer til å ha en annen struktur om noen år enn den vi har i dag, sier Søreide.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi