Hovedinnhold

Tror på You Tube-konkurrent fra Spotify

SPOTIFY-LANSERING: Ryktene florerer i forkant av lanseringen ledet av Spotify-sjef Daniel Ek i kveld. Foto: Spotify
SPOTIFY-LANSERING: Ryktene florerer i forkant av lanseringen ledet av Spotify-sjef Daniel Ek i kveld. Foto: Spotify
(VG Nett) Det er høye forventninger knyttet til kveldens Spotify-lansering.

- Spotify planlegger muligens å lansere en videostreamingtjeneste som kan konkurrere om musikkvideotrafikken til YouTube. Spotify har hatt teknologien på plass til å vise video siden 2009, spådde teknologinettsiden Electricpig nylig.

Lover ny retning

Men dette er bare ett av mange rykter rundt hva som vil lanseres på Spotify-arrangementet i New York i kveld norsk tid.

Den svenske musikkstreamingtjenesten, som nylig rundet 2,5 millioner betalende brukere, har sagt at de vil avdekke «den neste store utviklingen» for selskapet som vil demonstrere at de vil «bevege seg i en ny retning».

Det har gitt vann på ryktemølla.

LES: Spotifybrukere raser mot Facebook-krav

Tror de vil åpne opp musikkbiblioteket

Et annet hett rykte er at Spotify vil åpne opp musikkbiblioteket sitt for tredjeparts utviklere gjennom en såkalt API-utvidelse.

Gjør de dette, kan vi kan se flere integrasjoner av samme typen Spotify har med Facebook, noe som vil gi Spotify-abonnenter tilgang til musikktjenesten i flere forskjellige applikasjoner. En annen måte å si dette på er at Spotify blir en plattform som lar utviklere bygge nye applikasjoner på toppen av musikkbiblioteket til Spotify.

- Det er dette Spotify har diskutert med utviklere mye av høsten, hevder Peter Kafka i Down Jones-eide AllThingsD. Musikk gjort tilgjengelig over alt på denne måten er Spotifys nye retning, spår han.

- Spennende

Andre spår en iPad-app, en streaming av film, en nettavsspiller og en digital musikkbutikk a la iTunes - noe Spotify strengt talt allerede har i land som Norge, men mangler i USA.

En noe tammere spekulasjon er at det bare dreier seg om mer internasjonal ekspansjon, men det vil i så tilfelle neppe kunne karakteriseres som en ny retning.

- Det blir veldig spennende å se hva Spotify kommer med, sier Gunnar Sellæg, sjef i Aspiro, som eier den norske streamingtjenesten Wimp.

LES: Spotify øker gevinsten med 222 prosent 

Ikke bekymret

Wimp konkurrerer med Spotify i flere land. Men spesielt bekymret for hva konkurrenten kan finne på å lansere er han ikke.

- Egentlig prøver vi å ikke tenke så mye på hva Spotify gjør. Vi prøver å ha mest fokus på eget produkt, og ikke bli så stresset av hva andre gjør. Det vil være veldig overraskende om de gjør noe vi ikke allerede har tenkt på, sier han.

Aspiro statser på at vi vil se en eksplosiv utvikling fremover av streamingtjenester som Wimp og Spotify, og jobber veldig hardt med internasjonal ekspansjon.

LES OGSÅ: Bare ti timer gratis Spotify 

Spotify-konkurrent tror på mer interaktivitet

Tyskland, et Benelux-land og Irland er alle land hvor Wimp har avtaler på plass og håper på en snarlig lansering.

Men generelt tror Sellæg at streamingtjenester vil utvikle seg og få mer innhold.

- Vi vil se mer interaktivitet mellom musikere og fans, streaming av livekonserter og mer sosial lytting - ikke bare på sosiale nettsteder, men muligheter for samtaler bruker til bruker, spår han.

LES: Google lanserer musikktjeneste 

Er det aktuelt for dere med API-utvidelse av typen det spekuleres om at Spotify vil annonsere?

- Ja, det kan være aktuelt i den grad det vil øke distribusjonen og være bedre for brukerne. Men først og fremst fokuserer vi nå på å være på alle de plattformene det er aktuelt å lytte på musikk på i dag. Hovedfokuset vårt ligger på å lage den best mulige musikktjenesten slik at brukerne våre kan få tak i all musikk alltid, sier han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi