Hovedinnhold

Gadget: iPod-høyttalere

Test Yamaha TSX-130: Moderne retroradio for iPod

Det finnes et vell av dockingsystemer for iPod. Men få så elegante og vellydende som denne bordradioen fra Yamaha.

Fakta

Yamaha TSX-130
Støtter alle iPod-modeller
Ikke iPhone
USB-tilkobling for andre spillere
CD, CD-R/RW, MP3 og WMA
FM-radio
Kr 2790


En konsekvens av iPods popularitet på MP3-spillermarkedet, er tredjepartsprodukter spesialtilpasset nettopp iPod, produkter som utvider bruksområdet til den lille spilleren. De beste og dyreste av dem løfter lydkvaliteten opp til nivå med de beste CD-spillerne.

Det mest populære produktet til iPod er imidlertid bordradioen. En kjøkken- og soveromsradio hvor iPod enkelt dockes på toppen, og ut strømmer lyden fra de innebygde høyttalerne.

Tips:
- Her kjøper du musikk på nett
- Musikkserver til 17 kroner!

Yamaha TSX-130 er en slik. I motsetning til de fleste andre iPod-dockingradioer er denne 2 x 15 watts FM-radioen en retrokonstruksjon som tar tankene tilbake til 70- og 80-tallet - hadde det bare ikke vært for iPod-dockingen, CD-skuffen og USB-kontakten som streamer musikk fra alle andre typer MP3-spillere og USB-minnepinner. Radioen har en god byggekvalitet og utstråler seriøsitet. Det bør den også, til denne prisen.

Radioen i bruk


Denne radioen får du også i mørk utførelse.
Denne radioen får du også i mørk utførelse.


Retroradioen Yamaha TSX-130 er blant de absolutt mest vellydende iPod-radioene der ute, i hvert fall størrelsen tatt i betraktning. Lyden er naturlig, det er ganske kraftig bass, og radioen kan spille nokså høyt.
Pluss i boka for USB-inngang i tillegg til iPod-docking. Vi savner likevel en analog tilkobling. Totalt sett er radioen likevel mer enn verdt den litt høye prisen.


Glimrende lyd


Ingen analoge tilkoblinger
Dyr

Les hele testen av Yamaha TSX-130 her

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi