Hovedinnhold

Stoltenberg uthengt i nettleksikon

TILBAKE: Den originale artikkelen om Jens Stoltenberg er tilbake i Wikipedia og vandal-versjonen ute. Foto: Faksimile
TILBAKE: Den originale artikkelen om Jens Stoltenberg er tilbake i Wikipedia og vandal-versjonen ute. Foto: Faksimile
(VG Nett) «Vandaler» står bak pedo-beskyldingene rettet mot Jens Stoltenberg i nettleksikonet Wikipedia.
Inntil nylig kunne kunnskapssøkende finne harde beskyldninger under navnet til statsminister Jens Stoltenberg dersom de søkte i Wikipedia.

"Han satt i fengsel fra 1983 til 1984 for pedofili" stod det i artikkelen ifølge Dagbladet. Artikkelen er nå fjernet. Andre omskrivninger av den eksisterende artikkelen førte til at Arbeiderpartiet ble til "Ape-partiet" og beskyldninger om valgfusk dukket også opp, skriver Dagbladet.

- Dette er det vi kaller vandalisme i Wikipedia-terminologi, sier nettveteranen Gisle Hannemyr til avisen. Han understreker at slikt skjer fra tid til annen, og er prisen man må betale for å ha et leksikon av Wikipedias kategori.

På det svært populære nettleksikonet kan alle gå inn og endre en artikkel, dersom denne ikke er låst. Fra tid til annen dukker det opp nettvandaler som fjerner eller forvrenger informasjonen.

Spesielt hete politiske tema som Palestina-konflikten er utsatt for angrep fra sympatisører av alle parter. Dersom vandalisme dukker opp ofte i et tema, velges den mest objektive versjonen og temaet låses for videre endring av alle.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi