Hovedinnhold

Facebook forfølger deg på nettet

POPULÆRT: Facebook har, ifølge deres egne tall, økt med nær 50 prosent på litt over ett år. Foto: Scanpix
POPULÆRT: Facebook har, ifølge deres egne tall, økt med nær 50 prosent på litt over ett år. Foto: Scanpix
(VG Nett) Facebook-vennene dine vil få muligheten til å følge enda bedre med på hva du gjør over hele nettet.

Denne saken handler om:

Det populære sosiale nettstedet Facebook øyner sjansen til å ta et steg videre inn i brukernes liv med tjenesten Facebook Connect. Tjenesten, lansert tidligere i år, skal flette inn brukernes surfing på andre nettsteder inn i Facebook.

Dermed kan venner på Facebook følge med på hva du foretar deg på andre nettsteder.

Les også:EU langer ut mot Facebook

Om du er logget inn på en nettvideotjeneste og lager en ny videosnutt, kan Facebook kringkaste nyheten om dette videre til dine venner automatisk.

Nå utvides tjenesten fra å være for de spesielt interesserte, til å knytte inn nettsteder som aviser, underholdningsnettsteder og andre sosiale nettsteder. Slik skal den enorme mengden data som genereres av brukerne gjøre ellers så tørre nettsteder som avisen Chicago Tribune til mer sosiale foretak.

Sosial gigant

Med over 120 millioner brukere over hele verden er Facebook en gigant i nettsteder, og i toppen av de sosiale nettstedene som folk bruker mest. Det skal de dra enda større fordel av nå.

Leserne diskuterer:Hvorfor kan jeg ikke se Facebook-videoene?

- Alle ser etter måter å gjøre nettstedene sine mer sosiale, sier Facebook-sjef Sheryl Sandberg til avisen New York Times. - De kan bygge opp sine egne sosiale funksjoner, men det som er mer hensiktsmessig er å knytte inn sine nettsteder til sosiale systemer folk allerede er knyttet til.

Trår varsomt

I fjor fikk Facebook mye pepper for sin annonsetjeneste Beacon, som flere rettighetsgrupper mente gikk altfor tett innpå privatlivets fred.

Les også:Innrømmer Facebook-fadese

Når brukernes aktiviteter nå kan følges over flere nettsteder gjelder det å holde tungen rett i munnen for Facebook-utviklerne.

- Vi vil gjøre tjenesten så transparent og lettanvendelig som mulig. Samtidig må sørge for at folk forstår hva som skjer og ha kontroll over det, sier Facebook-sjef Mark Zuckerberg til New York Times.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi