Hovedinnhold

Sjefen kan lese e-posten din

Arbeidsgiver står fritt til å lese arbeidstakeres jobbrelaterte e-post og bruke den som bevis i en arbeidstvist.
Det slår Høyesterett fast i en kjennelse.

Høyesterett har ifølge Dagbladet støttet seg til Datatilsynet i kjennelsen.

Arbeidsgiver har imidlertid ikke adgang til å lese e-post arbeidstaker mottar som privatperson, uten at du har samtykket. Dette gjelder selv om arbeidsgiveren eier datasystemet.

Bakgrunnen for den konkrete e-postkjennelsen i Høyesterett er en sak der arbeidsgiver sjekket e-posten til en ansatt og fant ut at han var i ferd med å bygge opp en konkurrerende virksomhet. Den ansatte ble oppsagt, men gikk til sak og krevde oppsigelsen kjent ugyldig. Da svarte arbeidsgiveren med å legge fram en rekke e-postmeldinger mellom det oppsagte og det nye konkurrerende firmaet.

Den oppsagte hevdet at e-posten var av privat karakter, men nå har altså Høyesterett avgjort at den kan legges fram som bevis.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi