Hovedinnhold

Norges billigste databutikk

Nordmenn kan spare tusenvis av kroner på å velge riktig databutikk på Internett. Og den billigste av dem alle er svensk.
Denne uken publiserte nettstedet Hardware.no sin ferske kvartalsvise oversikt over Norges billigste databutikker på Internett. Og resultatet er slående:

De to billigste databutikkene på nett i Norge er ikke norske. Testvinneren Databutikken er svensk, mens sølvvinneren ITbutikken holder til i Danmark. Den norske butikken Amraam har klatret til tredjeplass.

Dyre nordmenn

- Det er bare et knippe norske butikker som kan konkurrere med de utenlandske butikkene på pris, sier Per Øyvind Gressum (24), daglig leder i Hardware.no.

- Vår målsetning er å la kundene få så billige varer som mulig i alle de tre skandinaviske landene, sier Göran Smedberg, adm. dir. i det svenske selskapet ShoppingSajterna, som driver Databutikken.com.

- Vi kan holde såpass lave priser fordi vi selger i stort volum, legger han til.

- Hard priskrig

Peter Sunesen, innehaver av den danske butikken ITbutikken, er smått irritert over å ha blitt slått på målstreken av sine svenske konkurrenter - igjen.

- Vi kjører en hard priskrig mot Databutikken, men det er vel godt for kundene om noen butikker slåss litt, smiler han. Sunesen er ikke helt med på beskyldninger om at ITbutikken og Databutikken har unormalt lave priser.

- Butikkene i Norge trenger høyere avansenivå enn vi trenger i Danmark. Alt er også dyrere i Norge, hvis man kan si det på den måten, sier han.

Spar tusenlapper

Begge de to prisvinnerne har mini-selskaper i Norge som håndterer toll og videresending av produkter til sine norske kunder.

Og det er virkelig tusenlapper å spare for prisbevisste datakjøpere. Den dyreste butikken på oversikten, Andresen Data, er over 60 prosent dyrere enn Databutikken og ITbutikken. I tillegg har flere av butikkene som var helt i tet i tidligere tester, nå blitt dyrere.

Stein Andresen, innehaver av Andresen Data, er ikke merkbart bekymret over å inneha sisteplassen på prisoversikten.

- Annen målgruppe

- Vi selger lite enkeltkomponenter, og har nok en annen målgruppe enn de denne testen henvender seg til. Vårt marked er stort sett bedrifter som kjøper PC-løsninger, sier Andresen.

Selv om det er store prisforskjeller mellom databutikkene på nett, er svært mange av butikkene på listen billigere enn vanlige butikker.

- Hvis man er opptatt av pris, er nettbutikkene det desidert beste alternativet i forhold til vanlige butikker, sier Gressum i Hardware.no. Men pris er ikke alltid det viktigste for datakjøpere.

- Personlig veiledning

- Mange velger å handle i vanlige butikker fordi de får personlig veiledning, sier Wirak, som legger til:

- Man må også huske på at veiledningen man får ikke alltid er like god, og at man også kan både ringe og sende en e-post til nettbutikkene for å få svar på spørsmål.

HER ER NORGES 10 BILLIGSTE DATABUTIKKER PÅ NETT:

(prosenttallet viser hvor mye dyrere butikken er i forhold til en ideel butikk satt sammen av billigste pris på alle ti varene som ble pristestet)

1 Databutikken - 0,70 %
2 ITbutikken - 2,69 %
3 Amraam - 5,06 %
4 PS Web - 5,21 %
5 PCutstyr - 5,50 %
6 Flexi Data - 6,28 %
7 Multicom - 6,51 %
8 Komplett - 7,90 %
9 JRDataline - 9,82 %
10 Compo-Data - 10,02 % *

Se hele testen her

* Compo-Datas plassering er endret fra 34. til 10. plass grunnet en feil fra Hardware.no.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi