Hovedinnhold

Test HTC Hero: Nyskapende Google-mobil

HTC Hero gjenkjennes lett på "knekken" nederst. (Foto: Einar Eriksen, Amobil.no)
HTC Hero gjenkjennes lett på "knekken" nederst. (Foto: Einar Eriksen, Amobil.no)
Nyskapende, spennende, brukervennlig, teknologirik og underholdende. HTC Hero er alt dette.

Denne saken handler om:

Spesifikasjoner

Utforming: Trykkskjerm
Fukt- og støtsikker: Nei
Høyde: 11.2 cm
Bredde: 5.62 cm
Tykkelse: 1.44 cm
Vekt: 135 gram
Radio: Nei
Bluetooth: Ja
EDGE: Ja
3G: Ja
Super-3G: Ja
Wi-Fi: Ja
Pris: Fra ca. 4500 kroner

dsad
+ God design
+ Supre menyer
+ God på multimedia

dsad
-Litt dårlig kamera

Dette er en smarttelefon. Noen smarttelefoner kan oppleves vanskelig å bruke for nybegynnere, og du bør vurdere enklere alternativer om du ikke trenger fleroppgavekjøring, mobilt kontor eller ekstra programvare.
Les hvorfor »

HTCs nye Hero er et tilskudd av noe helt nytt i mobilmarkedet. Telefonen har det nye operativsystemet Android fra Google, og har i tillegg fått et brukergrensesnitt fra HTC på toppen - HTC Sense.

Resultatet er et svært brukervennlig produkt, med menyer som fryder øyet og som du enkelt kan skreddersy til ditt eget bruk.

Widgets på syv skjermer

I hvilemodus kan du dra fingeren mot høyre eller venstre for å velge blant hele syv skrivebordsområder. Her kan du sette opp hvert skjermbilde akkurat slik du vil ha de.

Du kan legge til vanlige snarveier eller såkalte widgets fra et stort utvalg fra både Google og HTC. Widgets er småprogrammer som gjør det rekordenkelt å for eksempel sjekke e-post, tekstmeldingene, Twitter-meldingene og værmeldingen uten å åpne noen programmer.

Alt dette ser veldig bra, fint og flott ut, og telefonen i seg selv ser heller ikke så fryktinngytende ut. I tillegg har den en skarp og god skjerm som reagerer svært godt når du trykker.

Mye teknologi

Hero er også proff nok til at den har alt av teknologi, inkludert GPS, de raskeste internetthastighetene over mobilnettet og Wi-fi for trådløse hjemmenettverk.

Om du bruker Google-tjenester som Gmail og Gcal får du også synkronisert e-posten, kalenderen og kontaktlisten din til enhver tid helt sømløst, og uten at det krever altfor mye strøm fra batteriet.

Telefonen kan også lese Office-dokumenter laget i Word, Excel eller Powerpoint, i tillegg til PDF-filer.

Telefonen kan også hente informasjon om kontaktene dine fra Facebook. For hver kontakt kan den laste inn profilbildet, statusbeskjeden og informasjon om bursdag og «events». Det eneste du trenger å gjøre er å koble hver kontakt til rett person på Facebook, noe som gjøres med noen tastetrykk.

Hero er en spennende mobil for de fleste som er interessert i teknologi. (Foto: Einar Eriksen, Amobil.no)
Hero er en spennende mobil for de fleste som er interessert i teknologi. (Foto: Einar Eriksen, Amobil.no)

Super musikkspiller

Hero er altså en grei profftelefon, men i motsetning til andre profftelefoner er den også god på multimedia. Musikkspilleren leverer god lyd, og telefonen har en 3,5 millimeters minijack-utgang slik at du kan koble til vanlige hodesett uten å behøve å bære rundt på en ekstra overgang.

Kameraet kunne imidlertid gjerne vært bedre. Du kan ikke velge fokuspunkt, og telefonen mangler en totrinns kameratast. Dermed fokuserer telefonen kun i midten og akkurat i øyeblikket før du tar bilde.

Likevel duger kameraet fint til enkelt bruk, som hobbyfotografering når du ikke har noe annet kamera i nærheten. Bildene blir nemlig skarpe og klare, selv om fargene kunne vært kraftigere.

Dersom du vil ha en god kameramobil, bør du se på Nokia N86 8MP eller Sony Ericsson W995. Vil du ha noe mer avansert kan du se på HTC Touch Pro 2 eller HTC Touch Diamond 2.

Om du er ute etter en mobil som er nesten helt fullstendig overlegen på de aller fleste områder, er Samsung Omnia HD noe for deg. Denne koster imidlertid et par tusenlapper mer enn Hero.

Du kan lese hele testen av HTC Hero på Amobil.no

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi