Hovedinnhold

Her er ungdommens SMS-bønn

SKIEN (VG) SMS har nådd himmeriket. Kristne ungdommer har omskrevet Fadervår og danner bønnenettverk via tekstmeldinger.

Denne saken handler om:

MOBIL BØNN: Silje Jensen (16) og vennene i Skien Baptistmenighet bruker tekstmelding til bønn. Foto: ROGER NEUMANN
MOBIL BØNN: Silje Jensen (16) og vennene i Skien Baptistmenighet bruker tekstmelding til bønn. Foto: ROGER NEUMANN
«Far i himln. Du r helli. Kom! M8 du rule jorda som himln. Gi oss mat. Tilgi oss gale. Hold oss unna fristelse og d onde. Alt r ditt. Du rulr. Ærn r din. Amn!»

Slik lyder vår meste kjente bønn på det nye SMS-språket.

- En selvfølge

Ungdommene i Skien Baptistmenighet har helt og holdent tatt steget inn i den nye mobiltiden. VG dro på kirkekaffe med dem i går kveld, for å høre hva som foregår.

- For oss er det en selvfølge å bruke SMS-språk på bibelvers og bønner, sier Åselill Sæthre (20).

- Hvordan bruker dere SMS i menighetssammenheng?

- For eksempel når det skjer noe med noen. Det kan være ulykker, og at det er noen vi trenger å be for i forbindelse med det.

- Da kan en av oss sende en SMS til kanskje tre andre i menigheten, de sender det videre, og på kort tid har vi dannet et bønnenettverk, sier Sæthre.

Vanlig ungdom

De betegner seg som gladkristne. Utover det er de helt vanlige ungdommer, med mobiltelefon.

- Har det kommet reaksjoner fra de eldre i menigheten på det rare Fadervår dere til og med har lagt ut på nettsidene deres?

- Nei da. Flere av dem vet jo ikke hva SMS eller Internett er engang, sier ungdommene.

- Hvor ofte skjer det at dere danner bønnenettverk?

- Opptil flere ganger i måneden, og det kan gjelde alt fra gisseltragedien i Beslan til at noen vi kjenner har det vanskelig, sier Åselill.

«Hern vlsigne dg å bare dg. Hern la sitt ansikt lyse åvr dg å være dg nådi. Hern løfte sitt åsyn på dg å gi dg fred. Amn».

- Sist vi sendte bønne-SMS var da en vi kjente døde i bilulykke. Da gikk det tekstmelding til de fleste menighetene i Skien. Mange mennesker ba for familien, sier Åselill.

Aktuell kristendom

- Når dere får en bønne-SMS, hva gjør dere?

- Det er jo ikke sånn at vi går rett til et eget rom, kneler, lukker øynene og folder hendene. Bønn trenger ikke være så formelt.

- Jeg bruker ikke mange sekunder på å sende en tanke «opp». Det kan skje hvis jeg er på skolen, sier Eivind Strandheim (17).

- Dette med SMS er også et eksempel på at kristendommen er like aktuell nå som for 2000 år siden, sier Åselill.

Hun sier baptistmenigheten i Skien er en slags «Ally McBeal»-menighet hvor det er plass til alle og alle kan være seg selv.

- GED er en tekstmelding vi får av og til. Det betyr Gud elsker deg, sier ungdommene.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi