Hovedinnhold

Billigere mobilbruk i Europa

Europeiske mobilaktører kutter i roamingprisene

KUTT, ELLERS... Kommisjonær for informasjonssamfunn og media, Viviane Reding, advarte europeiske mobilaktører mot deres motvilje til å kutte i skyhøye roamingpriser. Nå lystrer de. Foto: Reuters
KUTT, ELLERS... Kommisjonær for informasjonssamfunn og media, Viviane Reding, advarte europeiske mobilaktører mot deres motvilje til å kutte i skyhøye roamingpriser. Nå lystrer de. Foto: Reuters
(VG Nett) Flere europeiske mobilaktører kutter hardt i samtaleprisen på tvers av nett og land.

Denne saken handler om:

Om det er for å blidgjøre EU-kommisjonen eller lokke flere kunder vites ikke, men den spanske mobilaktøren Telefonicas to datterselskap O2 og Telefonica Moviles følger nå i fotsporene til britiske Vodafone, franske Orange og tyske T-Mobile.

De reduserer prisen på samtaler i utlandet drastisk.

O2 kommer med abonnementet «My Europe» hvor man kan ringe via andre nettverk for 4,50 kroner i minuttet, før var prisen fra 6,10 til 7,60 kroner per minutt. Dermed blir det lettere for abonnentene å forholde seg til de ulike prisene, selv om de reiser rundt omkring i Europa. Prisen er fast på 4,50 uansett hvilket mobilnett man gjester.

Abonnementet tar sikte på kapring av irske feriegjester hvor O2 har en stor andel av markedet. I andre omgang kommer en tjeneste for de som aktivt reiser, for eksempel i jobbsammenheng, med høyere månedsavgift og lavere fastpriser på roaming.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi