Hovedinnhold

Telefonkatalogen fjerner fødselsdatoer

FJERNET: Fødselsdatoene fjernes nå fra Telefonkatalogen. Foto: Skjermbilde
FJERNET: Fødselsdatoene fjernes nå fra Telefonkatalogen. Foto: Skjermbilde
(VG Nett) Eniro fjerner bursdagsdatoene, etter massivt press fra publikum.

Denne saken handler om:

I formiddagstimene ble fødselsdatoer fjernet fra Telefonkatalogens oppføringer, bare dager etter at de ble innført.

Få timer etter at personoppføringer i Telefonkatalogen fikk fødselsdatoen publisert på nettsiden, haglet det inn med klagepost til VG Nett.

- Jeg bekrefter at vi lytter til folkets dom, at de selv vil bestemme om fødselsdatoen selv, sier Eniros kommunikasjonsdirektør Bård Hammervold til VG Nett.

- Vi vurderer det løpende og er ydmyke i forhold til det brukerne ønsker, sier han.

Leserne diskuterer:Uakseptabelt at fødselsdatoen publiseres

Han bekrefter at Eniro og Telefonkatalogen har mottatt mange meldinger om misnøye bak publiseringen av bursdagsdatoer på Telefonkatalogen.

- Vi har fått noen tusen tilbakemeldinger, omtrent det samme antallet har tatt kontakt for å fjerne informasjonen, sier Hammervold til VG Nett.

I løpet av to dager mottok også Datatilsynet over 300 klager på praksisen, men den var godkjent på forhånd. Datatilsynet har vurdert lovligheten av å publisere fødselsdatoen i forbindelse med at nettjenesten FinnFirma gjorde det samme tidligere i år.
Fødselsdatoen er ikke privilegert informasjon, og ikke på lik linje med personnummer.

- Vi har en lang liste over ting vi vil introdusere, og dette var en av de på basis av positive tilbakemeldinger fra Sverige.
Nå er det opp til brukeren selv å bestemme om fødselsdatoen selv skal publiseres, noe som kan gjøres ved å logge inn på MinSide hos Telefonkatalogen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi