Hovedinnhold

Skal hindre elevfravær med iPhone

LIGGER FORAN: Se til Japan dersom du vil vite hvordan mobilmarkedet her til lands ser ut om fem til syv år... Foto: Reuters
LIGGER FORAN: Se til Japan dersom du vil vite hvordan mobilmarkedet her til lands ser ut om fem til syv år... Foto: Reuters
(VG Nett) Et japansk universitet tyr til høyteknologi for å holde elevene ved pultene. Nå skal fraværet tas med iPhone.

Det er ikke like lett å snike seg unna fraværsoppropet på japanske universiteter lenger. I en stor mengde studenter kan man alltids be noen andre rope "her!" og heller nyte solen ute den morgenen. Det er det slutt på med det nye fraværssystemet til Aoyama Gakuin-universitetet.

Ved å dele ut en iPhone til alle studentene i det nyutviklede Mobil og nettsamfunnskurset, skal fravær føres via mobilen. Og for å ha en korrekt ført tilstedeværelse, kommer programmet til å bruke mobilens GPS-funksjoner for å sikre at studenten er der han eller hun skal være.

Les også:Spar 5.000 på iPhone

De avanserte mobilene erstatter et aldrende system for å ta oppropet, ved at elevene leverer inn små lapper som så telles opp.

- Nå slipper du å bruke tid på oppsamling av de små lappene, og det er bra, sier student Yuki Maruya til nyhetsbyrået Reuters.

550 studenter er involvert i prøveprosjektet. Under samarbeidet med Softbank, som er Apples distributør av iPhones i Japan, skal elevene også bruke mobilene til enkle prøver og levere inn arbeidsoppgaver ved hjelp av telefonen.

Les også:Kjapp taxi-bestilling via iPhone

- Våre ambisjoner er ikke bare å ta oppropet. Vårt håp er at vi kan utvikle et klasserom der lærere og elever kan diskutere forskjellige emner, sier professor Yasuhiro Iijima.

Elevenes privatliv skal være godt nok ivaretatt, selv med detaljoversikt over studentenes bevegelser.

- Med japanske mobiltelefoner kan stedsinformasjon sendes automatisk. I tilfellet med iPhone må man bekrefte bruken av GPS hver gang, forklarer Iijima til Reuters.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi