Hovedinnhold

Morten Harket lanserer ny musikk via mobiltelefon:

- Mobilen formidler en stemning

MOBILEN FORMIDLER SPIRIT: Morten Harkets nye album skal selges i samarbeid med Sony Ericsson og NetCom. Foto: Nicolai Prebensen, VG.
MOBILEN FORMIDLER SPIRIT: Morten Harkets nye album skal selges i samarbeid med Sony Ericsson og NetCom. Foto: Nicolai Prebensen, VG.
(VG Nett) - Mobilen fanger opp skapelsesøyeblikket for en låt, en stemning og en spirit, sier Morten Harket. Hans nye plate skal selges sammen med mobiltelefoner.

Denne saken handler om:

Mobiltelefonen er for noen langt mer enn en telefon. Ifølge Morten Harket er den en stemningsformidler til hans lyttere. Han har nemlig brukt mobitelefonen til å ta opp nye låter. Ifølge han selv har mobilen blitt det viktigste verktøyet i låtskrivingen hans. Harket har reist rundt i verden og underveis har han tatt opp det som har blitt nye låter. Nå mener han at stemningen fra alle disse stedene blir formidlet til kjøperne gjennom mobiltelefonen.

- Fanger opp mer enn musikk

- Den fanger opp noe mer enn melodi, akkorder eller ord. Den fanger opp skapelsesøyeblikket for en låt, en stemning og en spirit, forklarer Morten i en pressemelding.

- Alt dette blir med inn i studio når de nye låtene spilles inn, og stemningen er med hele veien fram til ferdige innspillinger. Og videre ut til musikkjøperne når de laster ned de ferdige låtene til sine mobiler.

Selges med Walkmantelefoner

Sony Ericsson har inngått en avtale med Morten Harket om at hans nye singel "Movies" skal legges inn på tre av deres nye Walkmantelefoner. Kjøperne får også med en kode for å laste ned resten av albumet når det slippes på markedet.

Tidligere har blant annet Mira Craig hatt en tilsvarende avtale der hennes siste album var lagt inn på Walkmanteltelefonen W880i.

Morten Harket tok selv initiativ til samarbeidet og sier i en pressemelding at mobilen har blitt det viktigste verktøyet i låtskrivingen hans.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi