Hovedinnhold

Kjekke apper til sommerferien

Disse bør du ha med når du reiser på ferietur.

Denne saken handler om:

Enten du reiser utenlands, ferierer i Norge eller nyter sommerferien på hjemplassen din, vil du sannsynligvis ha med deg mobiltelefonen din. Innenlands kan du selvsagt bruke mobilen slik du vanligvis gjør, men ikke glem at det finnes tilbehør og apper som kan gjøre norgesferien enda bedre.

I utlandet må du fortsatt tenke på hvordan og hvor hyppig du bruker smartmobilen din, særlig når det gjelder bruk av datatrafikk. Husk at enkelte apper også krever internettilkobling, og at du bør unngå å surfe med ditt norske abonnement i utlandet.

Ferietips del 1: Mobiltipsene som redder ferien din

Disse appene kan komme godt med i ferien:

Yr.no eller Storm.no

Nordmenn er etter sigende mer opptatt av været enn verdensbeboere flest. Heldigvis har vi to gode vær-apper i Yr.no og Storm.no, som begge gir deg oppdatert værvarsel for flere tusen steder rundt om i verden. Hvis du ikke klarer å velge en av dem, får du værvarsel fra begge to i VG Pent.no-appen. Alle appene er gratis å laste ned.

Yr.no: Android / iPhone / Symbian
Storm.no: Android / iPhone
Pent.no: Android / iPhone

Ingen av de norsk vær-appene finnes til Windows Phone, det finnes flere utenlandske alternativer i Marketplace.

Oversetter

iTranslate Voice
iTranslate Voice

¿Cómo se dice ___? En oversetter kan være veldig nyttig hvis du reiser utenlands. Google Oversetter gjør susen, men det finnes også andre apper som gjør det enklere. Vi tenker særlig på iPhone-appen iTranslate Voice hvor du kan si noe i mobilmikrofonen og få det du sier oversatt til et annet språk. Appen er ikke feilfri, men du vil gjøre deg forstått, og du kan snakke norsk.

Google Oversetter: Android / iPhone
iTranslate: iPhone (7 kroner)
TranslateALL: Symbian
Translate This: Windows Phone

Valutakalkulator

Hvis du skal reise til flere land med ulik valuta i sommer, eller hvis du vakler litt når det gjelder hoderegning, så er en valutakalkulator kjekk å ha. Noen banker har dette som en egen funksjon i appene sine, men det finnes også plenty andre valutakalkulatorer i applikasjonsbutikkene. XE Currency er en av de beste, og den er gratis.

XE Currency: Android / iPhone
Currency Converter: Windows Phone
Currency Converter (2): Symbian

Flytider

Er flyet ditt i rute? Hvor lang er køen på Gardermoen? En app som viser oppdaterte flytider er uunværlig for mange norske turister på tur. Flere norske apper gir deg oppdatert informasjon på Avinors flyplasser, mens noen få også har støtte for Torp, Rygge, enkelte mindre flyplasser og svenske Swedavia-flyplasser. Den offisielle appen til Oslo Lufthavn viser for øvrig kontinuerlige bilder fra avgangshallen på Gardermoen.

Flyplass: Android (fullversjonen koster 20 kroner)
AvinorFlights: iPhone
Flyinfo: Android (6 kroner)
Oslo Lufthavn: Android / iPhone
Fly: Symbian (20 kroner)

Førstehjelp og sykdom

Apotek1-appen er kjekk å ha i ferien.
Apotek1-appen er kjekk å ha i ferien.

Ulykker skjer. Med en førstehjelpsapp på mobilen kan du raskt finne ut hva du burde gjøre når noen skader seg eller blir syke. Apotek1 har lansert en glimrende app som byr på blant annet reiseråd - alt fra flåttbitt, solkrem og gnagsår til malaria og feriemage - og førstehjelp, vaksineråd og innenlands UV-varsel. Det finnes også en rekke andre førstehjelpsapper i applikasjonsbutikkene.

Apotek1: Android / iPhone
Drops Førstehjelp: iPhone (14 kroner)
Första Hjälpen: Windows Phone
First Aid: Symbian

Forsikringsapper

Det er dumt å reise på tur uten reiseforsikring. Noen av de norske forsikringsselskapene har lansert apper som kan være til hjelp hvis det oppstår problemer i ferien. Europeiske Forsikring har den mest informative appen, med mange gode råd og tips. Denne kan faktisk være grei å laste ned selv om du har reiseforsikring et annet sted.

Europeiske Forsikring: Android / iPhone
If hjelper deg: Android / iPhone
Trygg på reise: Android / iPhone
Gjensidige: Android / iPhone
Veihjelp: Windows Phone
Volvia Forsikring: Android / iPhone

I tillegg vil du kanskje nyte godt av apper som Facebook, Twitter, Google Maps (eller andre kart-apper), Instagram (og andre foto-apper), samt norske nyhetsapper i ferien.

Se også: Dette er de essensielle iPhone-appene og listen over de essensielle Android-appene 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi