Hovedinnhold

Steve Jobs i Telenor-samtaler

- iPhone-samtaler utsatt i Norge

FIKK MED UTDELINGEN: Apple-sjef Steve Jobs var i Oslo og overvar utdelingen av Nobels fredspris, som gikk til styremedlem Al Gore i Apple. Foto: Markus Aarstad
FIKK MED UTDELINGEN: Apple-sjef Steve Jobs var i Oslo og overvar utdelingen av Nobels fredspris, som gikk til styremedlem Al Gore i Apple. Foto: Markus Aarstad
(VG Nett) Hva gjør Apple-sjef Steve Jobs i Oslo, bortsett fra å være på Nobel-utdelingen?

Denne saken handler om:

Når en IT-personlighet som Apple-sjefen Steve Jobs dukker opp i Oslo, begynner ryktene å svirre. Er han kun for å se at styremedlem i Apple Al Gore mottar Nobels fredspris, eller ligger det mer bak Oslo-besøket?

Apple har nylig lansert den svært omtalte mobiltelefonen iPhone i Europa, og Norge står for tur. I tradisjonell amerikansk stil, vil Apple kun selge mobilene i samarbeid med en spesifikk leverandør.
Det krever lange forhandlinger med mobilleverandører i hvert enkelt land, og i Norge er Telenor og NetCom regnet som de mest sannsynlige forselgerne av iPhone.

- I forhandlinger

Hos Telenor bekreftes det at forhandlingene rundt mobilen fortsetter.

- Vi har vært i kontakt med kretsen rundt Steve Jobs, og blitt enige om at samtalene utsettes over julen, sier pressetalsmann i Telenor Atle Lessum til VG Nett.

Han antyder også at Apple ønsker å fokusere på iPhone lansert i Tyskland, Storbritannia og Frankrike foreløpig og at Apple vurderer flere varianter av iPhone til en eventuell Norges-lansering.

Det kan kanskje bety at telefonen kommer med 3G i Norge.

Stor hype

Iphone ble lansert under Apples mediesirkus Macworld i januar, etter årevis med spekulasjoner om det i hele tatt kom en telefon fra datafirmaet.
Mobilen kom i salg i sommer og på få måneder solgte Apple unna mer enn en million mobiler.
Mobilen har høstet ros for sitt intuitive menysystem og en nettleser som ikke begrenser brukeren til WAP- og mobile nettsider.

Kritikerne av mobilen har på sin side pekt mot et svært lukket økosystem på mobilen, der Apple aktivt jobber med å låse ute de som ønsker å legge til sine egne programmer.

Inntil februar 2008 er det stengt for egne programmer på iPhone, først da åpner slusene for programmerere utenfor Apples system.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi