Hovedinnhold

- iPhone 5 kommer tirsdag

Dette sier ryktene om mobil-nyheten

INVITASJONEN: Til Apple å være er dette en krystallklar forhåndsannonsering. De fleste tyder rebusen slik: Tirsdag 4. (oktober) klokken 10 i Apples hovedkvarter (kartutsnittet) skal det komme en telefon-nyhet. Og den skal handle om iPhone. Illustrasjon: SKJERMBILDE
INVITASJONEN: Til Apple å være er dette en krystallklar forhåndsannonsering. De fleste tyder rebusen slik: Tirsdag 4. (oktober) klokken 10 i Apples hovedkvarter (kartutsnittet) skal det komme en telefon-nyhet. Og den skal handle om iPhone. Illustrasjon: SKJERMBILDE
Nå er det offisielt: Tirsdag 4. oktober skal Apple vise frem høstens store mobil-nyhet.

Denne saken handler om:

Teknologi-fans i hele verden venter i spenning på at produsenten Apple skal vise frem neste generasjon av suksesstelefonen iPhone.

Apple er kjent for sitt ekstreme hemmelighold, og kunngjøringen de sendte ut i kveld er ikke akkurat krystallklar. Men de fleste tolker den i retning av at det er iPhone 5 (foreløpig bare et uoffisielt kallenavn) som skal vises frem den 4. oktober, slik vi antydet i denne artikkelen.

Apples norske pressekontakt Andreas Rødland bekrefter at det skal være en iPhone-relatert pressekonferanse i USA 4. oktober.

Ifølge nettsiden Macrumors skal telefonen komme i salg 14. oktober i et utvalg store land. Norge står ikke på Macrumors liste.

Les også: Mistet iPhone-prototyp på bar 

Og mens vi er i ryktehjørnet - her er et utvalg andre iPhone 5-rykter:

* Nettsiden Slashgear tror den nye iPhone-modellen vil støtte det nye mobile bredbåndsnettet 4G. I Norge er det foreløpig bare Netcom som har et slikt nett, og bare i de største byene.

* Nettsiden 9to5Mac mener å vite at den nye telefonen skal ha samme prosessor som iPad 2, og et kamera med åtte megapiksler.

* Ifølge den samme nettsiden skal du kunne kommandere den nye telefonen ved å snakke til den. Et åpent spørsmål er i så fall hvor godt dette vil fungere for norske brukere.

* Og til slutt: AllthingsD skriver at det er Apples nye toppsjef Tim Cook som skal stå for presentasjonen.

Mens andre mobilprodusenter pøser ut forskjellige modeller, har Apple hittil nøyd seg med én modell i året. Denne ene modellen har til gjengjeld hatt for vane å spille rollen som bjelleku for resten av mobilbransjen.

* iPhone ble lansert i januar 2007. Denne første modellen ble ikke solgt i Norge.

* iPhone 3G, oppkalt etter det mobile bredbåndet 3G, kom i juni 2008. Dette var den første modellen som ble solgt i Norge.

* iPhone 3GS kom i juni 2009.

* iPhone 4 kom i juni 2010.

Les mer om høstens mest spennende mobil-nyheter! 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi