Hovedinnhold

Ikke antenne-problemer da VG testet iPhone 4

SAMME RESULTAT: Alle smarttelefonene reagerer på samme måte: De mister dekning dersom man holder dem i et fast grep. Fra venstre: iPhone 4, iPhone 3GS, Nokia E71 og HTC Wildfire. Foto: MARKUS AARSTAD
SAMME RESULTAT: Alle smarttelefonene reagerer på samme måte: De mister dekning dersom man holder dem i et fast grep. Fra venstre: iPhone 4, iPhone 3GS, Nokia E71 og HTC Wildfire. Foto: MARKUS AARSTAD
RAUSJØ (VG) Den nye iPhone 4 mister dekning hvis vi holder den i et fast grep. Men det gjør andre telefoner også.

Denne saken handler om:

I USA har bølgene gått høyt etter at det anerkjente forbrukermagasinet Consumer Reports har gått så langt som til å fraråde sine lesere å kjøpe iPhone 4, på grunn av problemer med den integrerte antennen.

Men på en blikkstille innsjø i Enebakk merker vi ikke mye til de påståtte antenneproblemene.

Leserne diskuterer:Iphone4 eller HTC Desire?

Vi har tatt med oss en iPhone 4 og tre andre telefoner inn i Østmarka, helt i randsonen av Telenors mobildekning, for en skikkelig stresstest. Vi ville se om vi fant noen vesentlige forskjeller når antennene måtte jobbe på høygir. Det fant vi ikke.

Problemet som har skapt trøbbel for Apple i USA er at dekningen synker hvis man holder rundt telefonen med et fast grep.

Vi stilte oss ved den store bjørka der vi fant et snev av mobildekning, og ganske riktig: Når vi holdt den nye telefonen i et luftig grep mellom to fingre, fikk vi opp én av fem prikker på dekningsskalaen.

Samme problem

Og når vi grep rundt telefonen med hele hånden, forsvant prikken. Akkurat det samme skjedde da vi prøvde med forgjengeren, iPhone 3GS. Og med telefonene HTC Wildfire og Nokia E71.

Med én prikk på dekningsskalaen og to fingre på telefonen greide vi å gjennomføre en samtale med alle fire telefonene.

VG-kollegaen som svarte i den andre enden, rapporterer at lydkvaliteten var dårligere på de to iPhone-modellene enn på de to andre telefonene. Men alle fire samtalene gikk problemfritt.

Da vi tok med telefonene på rotur, var til gjengjeld iPhone 4 den eneste som var i nærheten av å ha stabil forbindelse. Der kom vi et stykke på vei med å laste ned VG Mobils forside, mens de tre andre telefonene sa «ingen tjeneste».

Kan skyldes mobilnettet

Dårlige mobilnett kan være årsaken til iPhone 4s antenneproblemer i USA.

- Consumer Report går langt i å hevde at problemene ikke har noe med mobilnettet å gjøre. Men det er et faktum at mobilnettene i Norge er mye mer robuste enn AT&Ts nett i USA, kommenterer journalist Finn Jarle Kvalheim i Amobil.

VGs samarbeidspartner Amobil har testet iPhone 4 grundig, uten å finne noe som tyder på at den er feilkonstruert.

Alle moderne mobiltelefoner har integrerte antenner, og det er normalt at de påvirkes av hvordan mobilen holdes.

På iPhone 4 fungerer metallkantene på siden som antenner, og hånden kan forstyrre disse antennene. Apple har tilbudt et gummideksel som skal redusere forstyrrelsen, men det er ikke klart om norske kunder får et slikt deksel med på kjøpet.

- Apple har bestemt seg for å vente til fredag med å informere om dette, sier pressekontakt Andreas Rødland.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi