Hovedinnhold

Forbrukerombudet kritisk til iPhone-betingelser

KRITISK: - Man skal være usedvanlig interessert i å ha en iPhone for å binde seg til disse avtalene, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon. Foto: Scanpix
KRITISK: - Man skal være usedvanlig interessert i å ha en iPhone for å binde seg til disse avtalene, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon. Foto: Scanpix
Forbrukerombud Bjørn Erik Thon er svært kritisk til at NetCom har fått monopolsalg på Apples mobiltelefon iPhone og at NetCom krever abonnementsbinding for kjøp av telefonen.

Denne saken handler om:

Nå forlanger ombudet et møte med NetCom.
NetCom presenteret fredag prislisten for iPhone i Norge. NetCom krever at forbrukerne binder seg i tolv måneder og velger mellom tre forskjellige typer abonnementer. Det dyreste alternativet vil koste over 14.000 kroner i året. Den billigste løsningen vil koste litt over 6.000 kroner.

Thon er svært misfornøyd med dette.

- Umiddelbart virker dette som svært dårlige tilbud, sier Thon til Dagens Næringsliv.

Reagerer på binding

Han reagerer på at forbrukerne i Norge er forpliktet til å benytte NetCom hvis de vil ha telefonen, og at de må binde seg i tolv måneder.

- Vi ønsker at forbrukerne skal ha valgfrihet, og vil ta kontakt med ledelsen i NetCom så fort som mulig, sier Thon.

Han har allerede tatt kontakt med forbrukermyndighetene i Tyskland og Frankrike, og gjør det samme med Sverige og Danmark.

Advarer

- Man skal være usedvanlig interessert i å ha en iPhone for å binde seg til disse avtalene, sier Thon.

NetCom bekrefter at det ikke er mulig å skaffe seg telefonen uten å tegne et tolvmåneders abonnement hos selskapet. NetComs kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus mener abonnementsvalgene er gunstige, og han satser på et godt salg.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi