Hovedinnhold

Dataorm sprer seg på iPhone

HULL: Dersom det er gjennomført en «jailbreak» kan det være åpne sikkerhetshull på iPhone. Foto: Scanpix
HULL: Dersom det er gjennomført en «jailbreak» kan det være åpne sikkerhetshull på iPhone. Foto: Scanpix
(VG Nett) Om du har åpnet din iPhone for uautoriserte programmer må du passe på i disse dager.

Denne saken handler om:

I forrige uke skrev VG Nett om angrep mot mobiler av typen iPhone. Enkelte av de modifiserte iPhonene på markedet er i fare for å bli hacket fordi modifiseringen kan etterlate gapende hull i sikkerheten på mobilene.

Det er snakk om en type modifikasjon som kalles «jailbreaking», en måte å omgå sikkerhetssystemene til Apple for å kunne få adgang til de interne systemene til mobilen. Enkelte ganger starter denne prosessen programmer som kan gi utenforstående adgang til mobilen. Programmene har et viden kjent passord som gjør det trivielt å hacke seg vei inn i iPhonen.

Dataormen som nå går rundene på de åpnede iPhonene har to oppgaver: installere seg på en åpnet iPhone og så spre seg videre til andre sårbare iPhoner.

Les også:VG Nett «lærte» Apple-gründer å bruke iPhone

De hackede iPhonene viser et bilde av 80-talls artisten Rick Astley og en melding. Dersom eieren av mobilen forsøker å endre på bildet, vil det bare gå tilbake til Rick Astely-bildet ved neste omstart av mobilen.

Fenomenet med å vise bilder av Rick Astley til intetande ofre er en del av internettfenomenet «Rickrolling», der det går sport i å lure folk til å se musikkvideoen «Never gonna give you up». Ofte ved å forkle lenken til videoen som noe annet.

Les mer om fenomenet hos Wikipedia.

De hackede iPhonene har alle til felles at de er åpnet via «Jailbreak»-metoden. Om mobilen aldri er blitt «jailbreaket», vil angrepet mot den ikke fungere.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi