Hovedinnhold

BlackBerry til Norge

(VG Nett) Mobilen som har tatt USA med storm kommer til Norge. Nå blir det enda enklere å ta med seg kontoret på farten.

Denne saken handler om:

HENDIG: BlackBerry gir brukerne svært gode epostmuligheter rett i lomma. Foto: RIM
HENDIG: BlackBerry gir brukerne svært gode epostmuligheter rett i lomma. Foto: RIM

Flere av BlackBerry-brukerne i USA har knyttet seg så kraftig til den noe store mobilen, at de rett og slett har døpt den «crackberry».

Har du først opplevd å ha med deg e-posten i lomma på en så praktisk måte, kan det være vanskelig å slutte.

Les mer om BlackBerry-brukerne: «Glad den ikke funker på hytta»

Mobilen Blackberry finnes i de fleste forretningsfolks hender og gir en svært god forbindelse til bedriftens eposttjenester.

Systemet bruker alle sjefers favorittmetode for kommunisering. E-post, og et større full-tastatur gir raskere inntasting enn på vanlige mobiler.

Dessuten leveres e-posten til mobilen via et «push»-system, så man slipper å løpende la mobilen sjekke e-postkontoen. Flere andre mobiler har også støtte for likende metoder, men har ikke lagt stor vekt på denne funksjonen.

Med Æ, Ø og Å

Når systemet introduseres i Norge, er det modellen 8700g som kommer. Komplett med norsk tastatur. Men å kjøpe den som privatperson er ikke bare, bare.

- Den kommer ikke til å bli å solgt gjennom Expert, for å si det slik men den er tilgjengelig for bestilling fra klokken ni i dag, sier pressetalsmann Tom Bøe hos den norske importøren Trigcom til VG Nett.

BlackBerry-en kobler seg ofte opp mot en dedikert e-post-server i bedriften, for sikrere kommunikasjon, slikt har ikke privatpersoner anledning til å styre med.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi