Hovedinnhold

Kan ta rotta på iTunes:

6 millioner sanger tilgjengelig på Google-telefonen

TIL MOBILEN: Google-telefonen lar deg laste ned musikk fra Amazon.com direkte til mobilen. Foto: Skjermbilde
TIL MOBILEN: Google-telefonen lar deg laste ned musikk fra Amazon.com direkte til mobilen. Foto: Skjermbilde
(VG Nett) Den nye Googletelefonen kommer med et program som gir brukerne tilgang til 6 millioner sanger. Det kan gi iTunes knallhard konkurranse.

Denne saken handler om:

Den nye telefonen som ble lansert i USA i dag kjører Googles operativsystem Android. En av de store nyhetene med Android-telefonen er at den kommer med musikkprogram som lar deg søke og laste ned DRM-fri musikk fra Amazon.com direkte til mobilen.

Les også:Her er Google-telefonen

6 millioner sanger

Amazons musikkbutikk på nett har hele 6 millioner sanger uten kopibeskyttelse i sin katalog. Amazon har avtale med alle de store plateselskapene i tillegg til over tusen mindre uavhengige selskap. Med den nye telefonen, HTC G1, blir hele biblioteket tilgjengelig fra et program på telefonen.

Hos Apples iTunes er store deler av musikken beskyttet ved hjelp av DRM og sangene kan derfor ikke spilles av på andre enheter enn Apples datamskiner og mp3-spillere.

Lavere pris enn hos iTunes

Sangene og albumene ser ut ti lå bli priset lavere enn hos iTunes og dette i kombinasjon med at all musikk selges uten kopibeskyttelse gjør Google-telefonen til en farlig konkurrent både for Apples iPhone og for iTunes. Ifølge Amazon.com vil 80 prosent av albumene koste under 9 dollar (50 kroner). Enkeltsanger vil koste 90 cent (5 kroner).

For å laste ned musikk må man være tilkoblet et Wi-Fi-nett.

Amazons mp3-butikk er foreløpig bare tilgjengelig for amerikanske brukere, men vi kan selvsagt håpe på at butikken kan brukes av norske kunder innen Google-telefonen kommer til Norge.

Les også: NRK starter musikkbutikk.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi