Hovedinnhold

Test av Shure SE-535: Gull i ørene

Shure SE-535 ørepropper har fantastisk god lyd, men kun de færreste blant oss er villige til å bruke så mye penger på et par ørepropper som disse koster. Foto: Produsenten
Shure SE-535 ørepropper har fantastisk god lyd, men kun de færreste blant oss er villige til å bruke så mye penger på et par ørepropper som disse koster. Foto: Produsenten
Shures ørepropper har alltid vært helt i toppen, dette er de aller beste. Og det sier ikke lite.

Denne saken handler om:

Shure SE-535

Treveis ørepropper
37 dB støydemping
36 ohm/119 dB
3.995 kroner


Firetusen kroner er mange ganger det folk flest vil bruke på et par ørepropper. Men så er ikke SE535 myntet på vanlige folk, men de aller mest kresne som lytter mye med ørepropper, og er villige til å betale mer for kvalitetslyd.

Det får de her i fullt monn. Øreproppene er en åpenbaring. Det føles som de er direktekoblet til hjernen, med et supertransparent lydbilde, rikt på klangfarger og detaljer. De formilder melankolien i Dylan LeBlancs låter slik at man griper etter nærmeste whisky-flaske, og får Band of Horses ujevne (lyd-) produksjoner til å fremstå med all den kontrast man kan oppleve på en konsert.

Solveig Slettahjell og et konsertflygel er alt som skal til for å forstå hvor totalt åpne og ærlige Shure-proppene er. Klangdybden i vokalen forsterker opplevelsen av fremførelsen, og bringer musikken nærmere lytteren. Ikke bare bokstavelig. Men følelsesmessig også. Susanna and The Magical Orchestra fremstår på samme viset. Vokalen kryper inni skallen og bandet gjør om hodet til sin egen konsertsal. Redemption Day fra Johnny Cash siste innspilling kommer skremmende nært. Samtidig som proppene demper støy så godt at man ikke hører noe annet enn musikken. Og derfor kommer ekstra nært.

Shure SE535 er en fantastisk musikkformidler som virkelig bringer musikken rett i hjernen. For ikke å si hjertet. Supernøytrale, balanserte og så krystallklare som bare en sommermorgen i Nord-Norge kan være.

Å få så mye vellyd inn i noe så lite, er nesten som et mirakel. Det finnes riktignok ørepropper med flere enn de tre elementene Shure har fått plass til i SE535 - Ultimate Ears for eksempel - som koster halvparten og samtidig er meget komfortable, solide og leveres med avtagbare ledninger. Ledningene er for øvrig av den solid sorten i kevlar og plast. Tykkere enn vanlig, og stivere. Dermed tåler de mer, og de vaser seg heller ikke så lett. Skulle uhellet være ute, kan de byttes med nye.

Ledningene er plugger rett i øreproppen, og roterer 360 grader i kontakten slik at det blir lettere å få proppene på plass i øret.

Shure har lagt inn ekstra metallwire i enden av ledningen, slik at man bøyer ledningen til over øret, for en sikrere plassering. Det følger selvsagt med silikonpropper i ulike størrelser, deriblant skumpropper som man presser sammen mellom fingrene, dytter inn i øret og lar den utvide seg slik at passformen blir mer optimal. Det følger også med et lite futteral, en flyadapter med tvillingplugger, og en separat volumkontroll - uten mikrofon - som kobles til øreproppenes ledning.

+
Gjennomsiktig lydbilde
Rikt på detaljer
Balansert lyd

-
Kostbare

Les full test av Shure SE535 på Lyd & Bilde

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi