Hovedinnhold

Frem for speilrefleks

BEST I TEST: Canon EOS 450D. Foto: Lyd & Bilde.
BEST I TEST: Canon EOS 450D. Foto: Lyd & Bilde.
Her er fire nye kameraer som ikke gjør skam på motivene.

Denne saken handler om:

Bladet Lyd & Bilde har testet fire nye speilrefleksmodeller i den rimelige enden av prisskalaen.

LES OGSÅ:
Ikke glem disse tre
Les hele testen på Lyd & Bilde

Dette er kvalitetskameraer hvor fotoentusiasten kan leke seg med manuelle innstillinger, samtidig som amatøren kan velge full automatikk og knipse i vei.

Alle kameraene i testen er utstyrt med et hendig altmuligobjektiv som dekker de fleste bruksområder.

Best på det meste
Canon EOS 450D
Ca. 8200 kr.

Foto: Lyd & Bilde.
Foto: Lyd & Bilde.

Tross høyest pris går Canon til topps i testen. Canon EOS 450D er erstatteren til bestselgeren 400D. Bildebehandlingen hos nykommeren er blitt et hakk mer avansert, og det kan du tydelig se på bildekvaliteten. Canon-kameraet har også 12,2 megapiksler, mens de andre kameraene i testen har 10 - uten at det alene er avgjørende. Men når både autofokus og brukervennlighet også er best i klassen, blir det førsteplass.

Vanntett tøffing
Pentax K200D
Ca. 7000 kr.

Foto: Lyd & Bilde.
Foto: Lyd & Bilde.

Dette kameraet kan du ta med i krigen. Pentax K200D er ny modell som erstatter K100D. Den skiller seg ut ved å ha gummipakninger som skal holde vann og støv ute. Normal betjening er som en drøm med kjappe og lett tilgjengelige knapper. Manuelle innstillinger er dessverre litt mer kronglete, og serieopptak går ikke så veldig raskt. Bildekvaliteten har gjort et solid hopp fra forgjengeren. Objektivet er testens beste.

Begynnerkameraet
Nikon D60
Ca. 6000 kr.

Foto: Lyd & Bilde.
Foto: Lyd & Bilde.

Nikon D60 er en oppgradering av D40x (som fikk terningkast 5 i desember), med 10-megapiksler bildebrikke. Få knapper og enkel navigering gjør den til et nesten perfekt nybegynnerkamera. Bildekvaliteten er det lite å utsette på, annet enn litt oransje fargeavvik i rødt, men i manges øyne vil det bare gjøre hudtoner mer tiltalende. Et ørlite minus for autofokusen, som ikke er av den lynraske sorten.

Prisbomben
Sony Alpha 200
Ca. 5500 kr.

Foto: Lyd & Bilde.
Foto: Lyd & Bilde.

Synes du testvinneren er et hakk for dyr, bør du vurdere dette Sony-kameraet. Her får du usedvanlig mye kamera for pengene. Objektivet som følger med har faktisk testens største rekkevidde (27 til 105 mm - de andre slutter på noen-og-åtti). Bildekvaliteten er bra under normale forhold, men får noen minuspoeng i blandingslys og mørke. Sony Alpha 200 mangler ikke noe, men den imponerer heller ikke, konkluderer Lyd & Bilde.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi