Hovedinnhold

12 fine tekno-gaver

Her er noen av julegavetipsene til deg som er på jakt etter en smart gave. Foto: Produsentene
Her er noen av julegavetipsene til deg som er på jakt etter en smart gave. Foto: Produsentene
Redaksjonen i Lyd & Bilde gir deg tolv julegavetips som du vil bli husket for.

Denne saken handler om:

Her er tolv forslag til deg som ikke er ferdig med innkjøpene ennå. Noen av forslagene er i luksus-klassen, men vi har også forslag som koster et par hundrelapper eller mindre.

1. iPad 2 Nettbrett

Nettbrett er det nye farsotten. Det finnes dårlige og det finnes gode nettbrett. De siste er det færreste av, men ett av de aller beste finner du her: iPad 2.

Samsungs nye Galaxy nettbrett har kanskje bedre skjerm, Sonys infrarød fjernkontroll, men på brukeropplevelse er det fremdeles Apples nettbrett som gjelder. Det er standarden alle blir målt mot. Bare prøv selv. Legg en iPad i fanget på bestemor eller førsteklassingen, og legg merke til hvor fort både den gamle og nye generasjonen fikser det. Det er brukervennlighet det. Og for en julegave.

Fra 3890 kroner

2. Fiio E11 Bærbar hodetelefonforsterker


Utvalget av gode og hodetelefoner ørepropper er voksende. Dessverre er det ikke alle smartmobiler som klarer å drive dem godt nok, og spille høyt nok. Da er Fiios lille hodetelefonforsterker enestående. Den blåser nytt liv i hodetelefonene dine, og gir deg umiddelbart bedre lyd for pengene. Fiios hodetelefonforsterkere finnes i flere størrelser, denne er både billig og bra, og rene turboen for smartmobiler med lav effekt på lydutgangen.

798 kroner

3. Hähnel UniPal II Universallader


Vi har alle opplevd det. Man må pakke ladere til alt man skal ha med seg. Med Hähnels smarte universallader trenger man bare denne ene. Den lader nemlig de aller fleste Li-ion og Ni-MH batteriene fra 3,6 til 7,4V, mye brukt på kameraer blant annet. Men også ladbare AA og AAA-størrelse batterier - og man kan lade fra sigarettenneruttaket i bilen med en medfølgende adapter. Den kan også lade iPhone-en din. Alt man trenger å gjøre er å sette batteriet på de justerbare kontaktpunktene, og vente til batteriet er ladet. Enklere blir det ikke.

Pris: ca 400 kroner

4. Lowepro Photo Sport 200AW fotosekk


De fleste pakker kamerautstyret i en vanlig tursekk. Ikke så rart, de har ofte bedre bærekomfort enn en fotosekk. Amerikanske Lowepro har skjønt poenget, og laget en ryggsekk med plass til mye utstyr, men også varmt tøy, matpakke og turutstyr. Og, den er meget komfortabel å bære. Selv om man jogger, sykler eller går på ski. Photo Sport kommer i to størrelse. 200AW er den største av de to allværssekkene, og den har eget polstret rom med komprimering for fotoutstyret, regntrekk, plass til drikkesystem, eget rom til turutstyr, og festeremmer for enda mer utstyr. Den perfekte tursekken for aktive fotografer, skulle vi mene.

Pris: Kr 1699 kroner

5. Bang & Olufsen BeoSound 8 iPod-dock


For deg som vil bruke julebonusen på en ekstra hard pakke, kan Bang & Olufsens første iPod-dock være et alternativ. Beosound 8 er meget gjennomført både i design og lydkvalitet, og kan brukes med både iPhone og iPad så vel som vanlige iPoder. BeoSound 8 har utbyttbare høyttalerfronter, slik at du kan velge farger som passer både til humør og innredning. I tillegg til standard hvit og svart finnes og en rekke kraftige farger som rød, sølv, gul og oransje.

Pris: 7995 NOK

6. Sonos Play:3 trådløs høyttaler


Er det noen som kan trådløs lyd, så er det Sonos. Årets nyhet fra amerikanerne er Play:3, en komplett høyttaler med trådløs lydtilkobling. Med en slik i stua kan du spille av musikk direkte fra PC-en din eller gjennom Spotify (krever Premium konto til 99 kr/mnd). Ved å legge til flere Play:3 høyttalere kan du i prinsippet få trådløs musikk i hele huset. Musikkavspillingen styrer du enkelt med Sonos' egen Controller App, som i år er lansert i en egen iPad-versjon. Helt sjef!

Pris: Kr 2398

Les 24 julegave tips på Lyd & Bilde

7. Philips Fidelio AS851 Android-dock


Mens iPod-brukere har tusenvis av kompatible lydprodukter å velge mellom, har Android-brukere hittil hatt sørgelig få alternativer for musikkavspilling. Grunnen er en manglende standard for plassering av mikro-USB-tilkoblingen som brukes på ulike Android-mobiler. Dette har Philips nå løst med en universal tilkobling, som gjør at nesten samtlige Android-baserte mobiler kan dokkes til høyttaleren med både musikkavspilling og ladefunksjon. Med sin ovale utforming gir Fidelio AS851 et stilrent inntrykk, og Philips sin digitale lydteknikk sørger for presis lyd med rikelig bass. Den innebygde forsterkeren leverer 30W RMS total uteffekt. En mindre og rimeligere modell med batteridrift, AS351, er også tilgjengelig.

Pris: ca 1500 kr

8. Samsung UE46D6505 3D TV


En fet TV er den ultimate julegaven til hele familien, og takket være stor konkurranse er prisene blitt relativt hyggelige selv for en god TV. Samsungs lekre 6-serie fås i flere størrelser, men gjør seg ekstra godt i 46 tommers utgave eller større. Den er slank og diskret i utseendet, byr på avanserte funksjoner og ikke minst et LCD-LED bildepanel med flott bildekvalitet. Du kan se 3D-film med skikkelig dybde, eller leke deg med Youtube, Facebook og filmleie via nettet gjennom Samsungs Smart-portal. Bare husk å kjøpe nok 3D-briller til hele familien.

Pris: ca 10.000 kr

9. Spotify Premium musikkabonnement


Til den musikkinteresserte vil man gjerne gi bort noe hyggelig å lytte til, men det kan være vanskelig å velge rett plate. Enklere er det å gi bort et abonnement på Spotify, så kan mottageren selv spille presis hva hun eller han vil. Premiumabonnementet innebærer ikke bare at man slipper reklame, men man får bedre lydkvalitet og kan lytte på mobilen uten engang å være oppkoblet. Gavekort finnes fra 1 måned opp til et år.

Pris: 99 - 1188 kr

10. Bang & Olufsen EarSet 3i Hodesett


Eksklusivt hodesett til iPhone med innebygget mikrofon, samt en knapp som enkelt veksler mellom musikk og telefonsamtale. Det har dessuten støydemping som filtrerer bort forstyrrende bakgrunnslyd slik at du alltid hører lyden så klart som mulig.

Pris: 1750 kr

11. Kodak Pulse W730S Fotoramme


En fotoramme med et flott bilde av barna er en julepresang som farmor og farfar vil sette pris på. Enda hyggeligere er det å gi bort en digital fotoramme med mengder av bilder. Og denne kobler seg dessuten opp på nettet slik at den kan vise bilder fra Facebook. Man vet aldri hvilke nye spennende bilder som dukker opp på skjermen, og de kan oppdateres daglig. Kodak Pulse ble best i test i årets store fotorammetest.

Pris 1200 kr

12. Dlink Boxee Box Mediespiller


Dersom man har et eldre TV uten nettverk, er den enkleste måten å få et moderne smart-TV på å koble inn en mediespiller. Og den beste akkurat nå er Boxee Box. Den samler inn filmer, TV-serier og musikk fra internett og din egen samling, pakker dem og viser dem ryddig opp på TV-en slik at du kan velge med fjernkontrollen. Den siste oppdateringen gjør at den nå også støtter Spotify og AirPlay fra iOS-enheter.

Pris: 1800 kr

Les 24 julegave tips på Lyd & Bilde

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi