Hovedinnhold

Test av FujiFilm FinePix HS10

Imponerende, og står ikke tilbake for speilrefleks

De sier at man ikke kan få i både pose og sekk, men etter testen av dette kameraet er vi jammen ikke sikre lenger.

Denne saken handler om:

FujiFilm FinePix HS10

Type:
Ultrazoomkamera
Bildesensor/oppløsning:
CMOS 10,3 Mpix effektivt
Optikk (tilsv. 35 mm-format):
24–720 mm f2,8–5,6
Zoom:
3,8 x
Videoformat:
1920 x 1080/30 fps
Lagring:
SD/SDHC-kort
Skjerm:
3,0’’ LCD, 230 000 bildepunkter
Pris:
kr 4199


De færreste trenger en speilrefleks når man kan få heftige 30 x zoom i et og samme kamera, som attpåtil har stort sett de samme funksjonene som de fleste speilreflekser. Når prisen ikke er høyere enn 4000 kroner, fortoner et ultrazoomkamera seg som et kupp.

Olympus og FujiFilm er de hittil de eneste med hele 30 x zoom i et kamera. Men FujiFilms kamera har i tillegg vippbar skjerm, råfilopptak og videoopptak i full 1080 HD-kvalitet.

Det høres nesten for godt ut til å være sant, og FujiFilm FinePix HS10 er heller ikke det perfekte kameraet for alle, men det har en imponerende rekke funksjoner som ikke står noe tilbake for de fleste speilreflekskameraer. Og 30 x zoom fra 24 mm vidvinkel til 720 mm tele. En umulig kombinasjon for et speilreflekskamera å etterligne, spesielt et så kompakt og lett kamera som HS10. Som kan være det perfekte kompromisset mellom en vanlig kompakt og speilrefleks.

FujiFilm har ikke spart på noe i HS10. Den 10 megapiksler store bildebrikken støtter videoopptak i 1080 HD-kvalitet. Man kan zoome som på et speilreflekskamera, og på baksiden er det en vippbar 3-tommers skjerm, som er praktisk særlig ved makrofotografering - og selvsagt under videoopptak. En liten LCD-søker er det også funnet plass til. En egen knapp for start og stopp av videoopptak sitter til høyre for vippeskjermen. Kameraet er kompakt, det ligger godt i hånden og man føler seg fort til rette bak HS10, hvor man har full kontroll over alle viktige innstillingsvalg.

Bildekvalitet
Fuji-kameraet har ikke bare videoopptak i full HD, man har også seks opptaksvalg med hurtigere bildehastighet. Vi baserer vår vurdering på videokvaliteten i full 1080 HD. Og den er god, i hvert fall for et kompaktkamera med relativt liten bildebrikke - som HS10 har. Fargegjengivelsen er ganske konsistent, lysmåleren holder seg i skinnet, og man sitter igjen med skarpe opptak som passer fint på flatskjermen hjemme.

Den optiske ytelsen er nemlig god. Meget god faktisk, for et så lite objektiv med så mye zoom.

Konklusjon
Ingen andre kameraer gir så mye for pengene som FujiFilm FinePix HS10. Utstyrsnivået er skyhøyt, bildekvaliteten god og prisen moderat. Men kompromissene finnes. Bildekvaliteten kan best sammenlignes med et godt kompaktkamera, ikke et speilrefleks- eller hybridkamera, og merkelig nok leveres HS10 uten lader og oppladbare batterier. Regn derfor inn en tohundrelapp ekstra for en batteripakke med lader til kameraet. Men da har man et kamera de fleste vil kunne bruke til nesten hva som helst.

+
God bildekvalitet under 800 ISO
Meget god brukervennlighet
Fullpakket med funksjoner
God HD-videokvalitet
Bra optisk ytelse

-
Upresis autofokus
Bildestøy over 800 ISO
Leveres uten oppladbare batterier

Les full test av FujiFilm FinePix HS10 på Lyd & Bilde

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi