Hovedinnhold

iPhone-kaos 1. nyttårsdag

(VG Nett) Alarmfunksjonen på iPhone har skapt stor frustrasjon over hele landet. Har du blitt rammet?

Faktisk har iPhone allerede skapt kaos over hele verden. For det er ikke bare i Norge at det er mange som har våknet opp trøtte og overraskede. Også i Australia har iPhone-brukere meldt om problemer. I Norge finnes det omlag 400.000 iPhoner.

I Tønsberg skulle kollegene Steffan Cotte og Knut Johan Aanstad tidlig opp 1. nyttårsdag for å rekke skiftet sitt på Esso-raffineriet på Slagentangen.

Berget seg selv

- Det er flere som har hatt problemer med det i dag. Vi jobber skift, og det er viktig at vi kommer på jobb til riktig tid, sier Cotte til VG Nett.

Selv klarte han å våkne før alarmen skulle gått av, men minst en av kollegene klarte ikke å komme seg på jobb i tide.

- Jeg synes jo det er rart at det ikke funker som det skal. Jeg husker at iPhonen ikke justerte da sommertid gikk over til vintertid, sier Cotte.

- Kommer du til å slutte å bruke telefonen som vekkerklokke nå?

- Jeg kommer i alle fall til å kjøre noen testalarmer, og den første tiden vil jeg nok ha flere klokker stående på, sier Cotte.

Kom for seint til alarmsentral

I Trondheim kom kollegene Jørgen Brekkan Bakken og Bård Johnsen for sent til jobben på trygghetsalarmsentralen.

- Jeg våknet av meg selv seks minutter før jeg skulle være på jobb. Jeg skulle vært der 07.30, men det gikk ikke. Vi jobber på en sentral for trygghetsalarmer, så kollegaene som har vært her i natt måtte sitte litt over, sier Brekkan Bakken.

- Først var både jeg og kollegaen min overbeviste om at vi hadde vært ekstra trøtte, og slått av alarmen uten å huske det. Men da vi kom på jobb, skjønte vi at det var noe som ikke bare hadde skjedd tilfeldig, sier han.

- La oss si det sånn, nå vet vi dette til neste årsskifte, og det kommer jeg til å huske. Det er jo ikke bra av Apple at dette skjer, sier han.

Verdensproblem

På et forum for iPhone-brukere i Australia, som feiret nyttår ti timer før Norge, er det flere som melder om det samme problemet. Ifølge diskusjonen på forumet er det ingen «down under» som har funnet en løsning på problemet.

Det er det derimot på forumet Mac Rumours. Der mener man at dette er et problem som vil løse seg selv innen 3. januar.

Løsningen som nå er prøvd av VG Netts redaksjon, og som virker, er å gjenta samme alarm over flere dager. Det gjør man ved å trykke på gjenta i skjermbildet der du stiller alarmen.

Samtidig er det også flere som melder på diverse nettforum at deres iPhone ikke har dette problemet. Det samme var tilfelle da visse iPhone-brukere opplevde at telefonene deres ikke justerte automatisk fra sommer- til vintertid høsten 2010.

- Små konsekvenser for Apple

Ifølge rådgiver i kommunikasjonsbyrået Carat, og tidligere teknologirådgiver i NRK, Øyvind Solstad kommer neppe vekkerklokke-feilen å få store konsekvenser for salget av iPhone.

- Hver gang noe sånt skjer så er det kanskje noen som tenker seg om to ganger før de kjøper en iPhone, men jeg tror ikke det vil ha stor effekt på salget. Det ville nok vært verre for mange om det hadde skjedd på en vanlig arbeidsdag, sier Solstad til VG Nett.

- Det ironiske er at dette kan føre til større inntekter for Apple. Det er nok mange som vil gå inn i App Store for å se seg om etter alternative programmer for vekking, sier Solstad.

VG Nett har ikke lykkes i å komme i kontakt med Apple 1. nyttårsdag.

Har du opplevd det samme? Fortell om det i kommentarfeltet under saken.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi