C750e er et lite hodesett med god lyd. Foto: Einar Eriksen / Amobil.no

Godlyd til MP3-spilleren

Disse ørepluggene fra Cresyn er nesten helt perfekte.

  • Einar Eriksen (tek.no)

Artikkelen er over 11 år gammel

Tek.no - Tester, guider, teknologiTek.no - Tester, guider, teknologi

Cresyn er kanskje ukjent for mange av oss, men det sørkoreanske selskapet har laget hodesett helt siden 1981. Nå har vi fått et sett øreplugger på testbenken, som kommer til Norge til en veiledende pris på 500 kroner: Cresyn C750e.

Selve ørepluggene er av typen som stappes inn i øregangen, og er isolert med gummi. På denne måten kan all lyden overføres rett inn i øret, og nesten ingen lyd lekker ut, samtidig som støyen holdes ute.

Med i pakken får du øreplugger i tre forskjellige størrelser, slik at de bør passe ethvert øre. Ledningen er 1,2 meter lang, og kan dermed fint rekke både ned i sekken og bukselomma.

Designen er det ingenting å si på. Det som stikker ut av ørene dine er bare en liten "pinne" som går over i ledningen. Denne pinna er i svart pianolakk med detaljer i kromfarge, og kan beskrives som minimalistisk og ikke for jålete.

På jakt etter ny MP3-spiller? Amobil har testene du bør lese »

Et godt valg

Ørepluggene sitter behagelig i øregangen.

C750e er behagelig å ha i ørene, og designen er også enkel og grei. Ørepluggene egner seg fint til joggeturen.

Vi setter ekstra pris på at ørepluggene isolerer lyden svært godt, slik at andre slipper å høre musikken din og du slipper å høre støyen rundt deg.

Når du jogger er lydkvaliteten kanskje ikke så veldig viktig, men C750e egner seg også for deg som skal sitte stille og virkelig høre på musikken. Lydkvaliteten er svært god, og ørepluggene fremstiller alle typer lyder på en god måte.

Det eneste ørepluggene sliter med, er mye bass. Her egner eksempelvis Bose In-ear seg bedre, men koster til gjengjeld mer.

Prisen på C750e er nemlig på ganske så hyggelige 500 kroner. For disse pengene får du like god lyd som i mye dyrere hodesett. Hemmeligheten er den gode lydisolasjonen og den korte avstanden til øregangen din. Da trenger nemlig ikke hodesettet være så kraftig for å fremstille god lyd.

Les hele testen hos Amobil.no»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder