W960i er en skikkelig smarttelefon, men har litt for mange svakheter. (Foto: Sony Ericsson)

W960i er en skikkelig smarttelefon, men har litt for mange svakheter. (Foto: Sony Ericsson)

Test: Sony Ericsson W960i: Walkman-mobilen med 8 GB

Her er Sony Ericssons nye Walkman-konge.

Marius Valle (amobil.no)
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
Tek.no - Tester, guider, teknologiFlere mobiltester

Sony Ericsson W960i er svensk-japanernes nyeste multimediamonster. Denne telefonen er en ekte smarttelefon med stor skjerm og hele 8 GB innebygget minne.

Se flere bilder av W960i

Telefonen er forholdsvis stor, men den er pent designet, og føles solid. Den har også brede og gode taster som er bra til å skrive meldinger med.

Skjermen er hele 2,6 tommer stor, noe som gjør at du får god oversikt. Menyene er også forholdsvis enkle å forstå seg på, sett i lys av at dette er en fullblods smarttelefon.

W960i er godt utstyrt med proffunksjoner, som e-post, en god kalender, en fyldig telefonbok og mulighet for å lese Office- og PDF-dokumenter.

Men så er det underholdning som er denne telefonens store poeng. W960i har et kamera som jevnt over tar gode bilder.

Se bilder tatt med W960i

Det 8 GB store minnet lar deg lagre 2000 sanger.

Lav lydstyrke

Lyden i musikkspilleren er også god, og bedre enn på forgjengeren W950i.

Dessverre har W960i en svakhet i at lydstyrken på musikkspilleren er lav. For lav, spør du oss. Selv med de lydisolerende ørepluggene som følger med, klarer vi ikke å unngå å irritere oss over at lydnivået kunne vært høyere når vi spiller på maks lydstyrke.

Telefonen er også litt treg, spesielt når du bruker musikkspilleren.

Surf på bredbåndet

Vi liker godt at W960i har WiFi, slik at du kan koble deg til trådløse nett, for eksempel hjemme eller på jobb.

Vi er derimot ikke overbegeistert over at telefonen mangler både GPS, EDGE og super-3G, noe vi hadde forventet på en så dyr telefon i overgangen til 2008.

Det er hovedsaklig lydnivået, og høy pris kombinert med mangel på de moderne mobilteknologiene som gjør at denne telefonen ikke når helt opp. W960i er nemlig en veldig artig telefon med et vell av muligheter. Den er enkel å bruke, har trykkfølsom skjerm og skyhøy dingsefaktor. Likevel kan vi ikke unngå å føle at denne telefonen er en smule for sent ute.

For knapt 500 kroner mindre får du Nokia N82, som har alt av teknologi og støtte for minnekort på 4 GB. Er det en real profftelefon med stor trykkfølsom skjerm du vil ha, kan du ta en titt på Sony Ericsson P1i, som har samme menysystem som W960i, og som koster 1000 kroner mindre. Hvis det er en musikktelefon du er på jakt etter, anbefaler vi gjerne Sony Ericsson W580i, som koster 2200 kroner.

Er det derimot en W960i du har bestemt deg for, er dette langt fra noen dårlig telefon, så lenge du er klar over de svakhetene den har.

Du kan lesehele testen av W960i hos Amobil.no.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder