NY GENERASJON: Med Sony Ericsson W995 får du det beste fra både Walkman- og Cybershot-mobilene, lover mobilgiganten. Foto: Sony Ericsson

Her er Sony Ericssons nye «supermobil»

Med både integrerte stereohøyttalere, god videokvalitet, og et 8,1 megapiksel kamera lover Sony Ericsson at W995 er mobilen som har «alt».

 • Inger-Marit Sæby

Artikkelen er over 11 år gammel

The Official Xperia™ Website - Sony Mobile (Global UK English)Home - Mobile World Congress

Walkman-mobilen er den første i en kommende serie Sony Ericsson-mobiler som ifølge selskapet selv skal inneholde det beste fra både Walkman- og Cybershot-serien.

Les også:Mobilnyheter i kø.

Med disse telefonene har du som kjent vært nødt til å ta stilling til om du ønsker enten en musikktelefon eller en kameratelefon, men med W995 og dens etterfølgere er denne tiden forbi. Målet er noe så beskjedent som å tilby «den mest komplette underholdningspakken du finner i en mobiltelefon», skriver Sony Ericsson i en pressemelding.

Får full pakke

- Vi har innsett at kundene ikke lenger ønsker å velge mellom god lydkvalitet eller bra kamera. Dagens mobilkjøpere vil ha full pakke, sier markedssjef Anniken Amdam i Sony Ericsson Norge.

W995 er blant mobilene som ble lansert på Mobile World Congress i Barcelona i går, og pressen fikk ta telefonen i nærmere øyesyn i Oslo mandag formiddag.

Les også:To nye kameratelefoner fra Sony Ericsson.

Telefonen har en 2,6 tommer stor skjerm, men kommer med vanlig tastatur i stedet for trykkskjermene som blir stadig mer vanlige i den øvre prisklassen, der også W995 kommer til å ligge.

STOR SKJERM: Mobilen har en stor skjerm, men vanlig tastatur i stedet for trykkskjerm, som blir mer og mer vanlig i prisklassen som W995 sannsynligvis havner i. Foto: Inger-Marit Sæby

Videomobil

Mobilen har kraftige stereohøyttalere, støyreduserende hodetelefoner, høy videokvalitet og fildelingsmuligheter. Et minnekort på hele 8 gigabyte følger med telefonen.

- W995 har den beste videokvaliteten noen mobil kan tilby, og har batteri til to hele spillefilmer, lover Amdam.

Modellen er også utstyrt med en vanlig 3,5 millimeters minijack-utgang. Noe som betyr at du endelig kan bruke ditt eget hodesett til å høre på musikk med telefonen.

Enklere overføring

I tillegg er telefonen utstyrt med et 8,1 megapiksel kamera med autofokus, blits og ansiktsgjenkjennelse. Ifølge Sony Ericsson skal du kunne skrive ut mobilbilder i opptil A3-størrelse uten at det går ut over kvaliteten.

Med W995 følger også Sony-applikasjonen Media Go, som skal gjøre det enklere å overføre lyd, bilder og video mellom telefonen og PC-en uten å måtte konvertere filene. Med trådløs tilkobling og DLNA skal det også være mulig å koble mobilen opp mot for eksempel TV og Playstation.

Les også:Test av Sony Ericsson W302: Tynn og billig musikkmobil.

Sony Ericsson W995 skal etter planen komme i butikkene i løpet av mai 2009.

Artikkelen fortsetter under bildet.

POPULÆR: Telefonen som foreløpig kun går under konseptnavnet «Idou», var populær blant pressefotografene da den ble avslørt under Mobile World Congress i går. Foto: Reuters

12,1 megapiksler

Mobilgiganten kunne også friste med en smakebit på den planlagte trykkskjerm-mobilen «Idou», som foreløpig kun har fått et konseptnavn.

Denne telefonen skal ha et imponerende 12,1 megapiksel kamera, og en 3,5 tommer skjerm. Også denne telefonen er en sammensmelting av Walkman- og Cybershot-mobilene, og skal takle både widescreen-filmer og vanlige YouTube-klipp.

Les også:Hva tåler egentlig mobilen din?

I motsetning til Xperia X1i-telefonen, får «Idou» ikke operativsystemet Windows Mobile, men et nytt system levert av Symbian Foundation.

«Idou» blir sannsynligvis ikke lansert før mot slutten av 2009.

Les også

 1. Mobilnyheter i kø

  Trykkskjermmobiler og programvarebutikker lanseres i fleng i Barcelona neste uke.
 2. To nye kameratelefoner fra Sony Ericsson

  Sony Ericsson har lansert kameratelefonene C901 og C903.
 3. Her er de nye februar-mobilene

  Ny Prada fra LG, Xperia X1 med norsk oppsett, og Nokias nyeste trykkskjermtelefon er blant nyhetene denne måneden.
 4. Test av Sony Ericsson W302: Tynn og billig musikkmobil

  Denne gir valuta for pengene på musikkfronten, men ikke på så mange andre.
 5. Hevder mobiltelefoner ikke tåler kulde

  Moderne mobiltelefoner tåler ikke kulde. Noen modeller slutter å fungere straks temperaturen synker ned mot null, fordi…
 6. - I år kommer mobilvirusene

  Virusangrep mot mobiltelefoner vil ifølge sikkerhetsselskapet Kapersky Labs bli mer utbredt i 2009.
 7. Tre nye mobiler fra Sony Ericsson

  Ny musikkmobil kan styres med risting.
 8. Duell: Kompaktkamera vs mobilkamera: Hva er best? Mobil eller vanlig kamera

  Hvilken åttemegapikslers mobil tar egentlig best bilder? Og kan den måle seg med et digitalkamera?

Mer om

 1. Mobiltelefoni

Flere artikler

 1. Tre nye mobiler fra Sony Ericsson

 2. To nye kameratelefoner fra Sony Ericsson

 3. Tre nye mobiler fra Sony Ericsson

 4. Test av Sony Ericsson Aino

 5. Sony Ericsson W995: Kongetelefon!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder